COMENTARIU Sorin Avram: Vaccinul anti-COVID, impresionat de primirea făcută la Bucureşti

6776 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Vaccinul anti-COVID, impresionat de primirea făcută la Bucureşti

COMENTARIU Sorin Avram: Vaccinul anti-COVID, impresionat de primirea făcută la Bucureşti

Anul acesta, din cauza pandemiei, nu s-au mai organizat olimpiade şcolare internaţionale, iar ministrul Educaţiei nu a mai putut merge la aeroport pentru a-i întâmpina pe medaliaţi. Cum nici nu a mai putut organiza la final de an o întâlnire cu aceştia pentru a le oferi premii în bani fiindcă au dus cu cinste numele şcolii româneşti peste graniţă. 
 
Steaua e FCSB şi nu mai ajunge de mult în primăvara europeană, darămite să joace măcar o finală de Liga Campionilor. În ceea ce o priveşte pe Dinamo, pe care de mai bine de 10 ani o lăsăm să se pregătească pentru Liga Campionilor la îndemnul unuia dintre foştii conducători, clubul se pregăteşte cu seriozitate pentru faliment. Aşa că ministrul Tineretului şi Sportului nu a avut de ce să meargă la aeroport pentru a întâmpina echipa care a produs surpriza, învingând în finala Ligii Campionilor pe Bayern Munchen ori pe Liverpool. În ceea ce priveşte naţionala de handbal feminin, aceasta s-a făcut de râs la Europenele din Danemarca, aşa că degeaba şi-or fi pregătit fularele tricolore ministrul Sportului şi premierul pentru a şi le atârna la gât în drumul către aeroport. 
 
Premierii şi şefii de stat din Europa şi din lumea largă nu au venit în România din cauza crizei sanitare. Bine, oricum nu veneau, aşa că preşedintele nici anul anul acesta nu a avut pe cine aştepta îmbrăcat la patru ace şi cu garda de onoare pregătită să sufle în alămuri şi să bată în tobe. 
 
Noroc cu vaccinul anti-COVID trimis de Bruxelles în România. Cele 10.000 de doze vaccin anti-COVID au fost întâmpinate de premier, de ministrul Sănătăţii, de şeful DSU şi de mai multe uniforme militare, care au înlocuit tradiţionalele costume populare. De obicei, oaspeţii importanţi erau întâmpinaţi cu pâine şi sare, însă de astă dată protocolul nu a fost respectat, cu toate că bietul vaccin o fi ajuns flămând la Bucureşti după atâta drum. S-au măcar o ţuică trebuia să-i fi dat cei care l-au întâmpinat, pentru că se ştie că a fost adus în frig. Şi încă ce frig. 
Autorităţile de la Bucureşti trebuie să le mulţumească americanilor de la Pfizer, nemţilor de la BioNTech, polonezilor de la firma care a efectuat transportul şi Bruxelles-ului, care a trimis vaccinul, fiindcă altfel se termina anul şi ele nu ar fi avut pe cine întâmpina, pentru a avea cu ce se lăuda. 
 
România nu a contribuit cu nimic nici la producerea vaccinului şi nici la achiziţionarea şi la transportul acestuia, dar măcar a avut grijă să-l întâmpine cu reprezentanţi de frunte ai ţării. Un lucru bun, pentru că dozele de vaccin or fi fost impresionate de primirea făcută şi sunt şanse să le transmită dozelor surori să aleagă România atunci când vor fi întrebate unde vor să fie repartizate, pentru că la noi sunt întâmpinate de oameni importanţi, şi nu doar de nişte amărâţi de medici. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici