COMENTARIU Valeriu Şuhan: Baba şi miliţianul

Am aşteptat cu toţii cu sufletul la gură ordonanţa militară aseară, sperând în veşti bune ori că măcar acum vom vedea şi noi că ne conduce cu adevărat cineva prin nenorocirea asta. Ceea ce am văzut m-a dezamăgit profund şi m-a făcut să simt chiar deznădejde.

1386 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu Şuhan: Baba şi miliţianul

COMENTARIU Valeriu Şuhan: Baba şi miliţianul

Norocul meu că mi-a trecut relativ repede.

După ce că ne-au făcut să aşteptăm vreo trei ore ( ce să zic, foarte elegant şi plin de respect, nu ?! ), ministrul de Interne a ieşit într-o declaraţie de presă din care, fie că unii nu au înţeles nimic, fie că fiecare a înţeles ce-a vrut. La un moment dat, involuntar, am suprapus imaginea domnului ministru cu aceea a lui Farfuridi. Mi s-a părut chiar că-l aud zicând "din două una, să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimic, ori să nu se revizuiască, primesc, dar atunci să se schimbe pe ici, pe colo, prin punctele esenţiale"…

Oameni buni, cetăţeni, pur şi simplu e uluitor ! Că domnul în cauză se vrea un personaj caragielesc, e treaba lui. Pentru mine însă, ceea ce am văzut şi auzit se constituie într-un motiv de îngrijorare.

Ceea ce a ”reuşit” domnia sa a fost să provoace o deplină şi adâncă confuzie. Confuzia asta a început din momentul în care am aflat că autoritatea statului, printr-o ordonanţă militară, ne ”recomandă”… Băi, am înnebunit ?! Cum adică, o ordonanţă militară ”recomandă” ?! Într-o situaţie de urgenţă ?!? E un nonsens deplin, e de-a dreptul stupid ! Asta e mai ceva ca starea de urgenţă care se instituie cu anunţ prealabil… Oricum, recomandarea asta ce tinde să devină celebră este să nu ieşim din casă. Practic, nu e nici o diferenţă faţă de înainte să se obosească să o dea. A, ba da, se-nchid mall-urile şi cabinetele stomatologice.

De fapt, la mijloc e vorba de orgolii nemăsurate şi total nepotrivite, iar eu cel puţin, văd şi o lipsă de responsabilitate pe măsură.

Vă aduc aminte că alaltăieri dimineaţă a apărut aşa, din neant, un document sub antetul MAI, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi anume Hotărârea nr. 14 din 20.03.2020, a Grupului de Suport Tehnico-Ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României şi care ar fi trebuit semnat de către dr. Raed Arafat, în clitate de preşedinte al acestui grup. La puţin timp, MAI, prin Grupul de Comunicare Strategică, ( multe grupuri, comitete, comiţii… ) vine cu precizarea că documentul acela este un draft de lucru şi nu fusese aprobat nici la nivelul Grupului de Suport Tehnico-Ştiinţific şi nici nu fusese înaintat spre aprobare Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale şi de Urgenţă, ”organism abilitat să ia secizii în astfel de situaţii”. Încă de atunci m-am întrebat ce, Doamne iartă-mă, se întâmplă ?! Cum e posibilă o astfel de bâlbâială între instituţii, atenţie, ale aceluiaşi minister, ce fac oamenii ăştia cu soarta noastră ?

Aseară, după ce l-am ascultat pe domnul ministru şi am citit ordonanţa, punând la un loc cele două întâmplări, cea de alatăieri, cu documentul şi dezminţirea şi ordonanţa de acum, am realizat că oamenii ăştia joacă ”simultane”. Pe o tablă suntem noi, muritorii de rând şi virusul ăsta păcătos, iar pe ailaltă, vechea damă de companie, politica. Cine, cui, cum ”a dat la gioale”, vom vedea probabil. Sau poate, nu… Dar nu cred că o să ne mai intereseze pentru că oricum, noi suntem pe altă tablă.

Nici înainte babele nu înţelegeau ”ce e miliţienii şi ce vrea ei”, dar acum cu siguranţă, sunt bulversate…

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici