COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Bezmetici şi psihotici

1891 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Bezmetici şi psihotici

COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Bezmetici şi psihotici

Pentru câteva zile, am vizitat Suedia.

Scurta mea şedere acolo a fost ca o evadare dintr-un ospiciu.

N-am fost niciodată chiriaş al unui asemenea stabiliment, dar asta mi-a venit atunci în minte.

Acasă, totul era despre Covid şi nenorocirile pe care le provoacă.

Media toată, din surse medicale diverse şi bineînţeles politice, cum altfel, convergea sinistru spre frica transformată, pervers, în psihoză.

Ştire peste ştire, comunicate oficiale, declaraţii, dezbateri, toate aduceau mai aproape în mintea oamenilor perspectiva apocalipsei.

La ei, în Suedia, n-am auzit o vorbă despre Sars-Cov-2.

Media nu pomenea despre sinistrul virus, iar pe stradă oamenii nu aveau nimic din încrâncenarea pe care ştiam că o lăsasem acasă.

Din curiozitate, m-am uitat pe statistici şi am văzut că la ei procentul vaccinaţilor anti-covid e de peste 70%, în ciuda lipsei evidente de „comunicare” oficială şi mediatică.

În timp ce mă gândeam la toate astea, din cafeneaua în care  mă aflam, am văzut un afiş imens prin care guvernul anunţa că Suedia sărbătoreşte o sută de ani de democraţie.

O sută de ani în care, continuu, au învăţat să se respecte ca ţară, să se respecte între ei, dar, mai ales, să-şi aleagă conducători empatici.

Noi n-am avut o astfel de istorie democratică, în aceeaşi sută de ani am trecut prin trei dictaturi, dintre care una cumplită, de cincizeci de ani.

Acum, la noi, guvernarea se bazează pe frica pe care o accentuează asupra oamenilor, asmuţindu-i prosteşte şi criminal unii împotriva altora.

„Vaccinaţi contra nevaccinaţi” este vehiculul unei politici iresponsabile care scutură societatea de ultimele sale resurse de solidaritate şi coeziune, adică tocmai cele care ne-ar putea ajuta.

Psihoza este starea mentală în care gândirea şi percepţia sunt grav afectate.

Ea naşte halucinaţii, credinţe iluzorii, paranoide.

Psihoza fricii noastre de-acum naşte iluzia revenirii la o viaţă normală, chiar şi fără solidaritate şi coeziune.

Nici gând !

Vom fi fiind singuri, fără de noi...

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici