COMENTARIU Valeriu Şuhan: De ce?

975 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu Şuhan: De ce?

De ce?

De ce oare, toată trupa asta care ne conduce este atât de puţin interesată de ceea ce gândim noi, supuşii ?

De ce oare, aceiaşi, ne privesc „de sus”, cu lipsă de empatie şi cu un dispreţ pe care îl ascund cu greu ?

De ce oare, au ei credinţa că ceea ce fac e perfect şi că sunt direct trimişii lui Dumnezeu ca să ne lumineze ?

De ce mama dracului, se cred ei superiori ?

Mai nimic din ceea ce fac, nu justifică nici măcar teoretic, o astfel de atitudine de superioritate care frizează de fapt, stupidul.

Când îi vezi cu mâinile împreunate la piept atingându-şi-le pudic la nivelul buricelor degetelor răşchirate, zici că-s nişte popi beţi, fals cucernici şi înţelepţi în curvăsăria lor păcătoasă.

Oamenii ăştia sunt atât de mimetici încât obedienţa care transpare din ceea ce reprezintă, a devenit prima lor natură. De fapt, singura.

În cazul animalelor de exemplu, mimetismul este un mijloc de apărare împotriva duşmanilor, prin preluarea culorii sau formei mediului înconjurător.

Pentru oamenii ăştia, mimetismul pare a fi manifestarea supremă a capacităţii lor intelectuale. Atâta pot.

Aduceţi-vă aminte de ministrul mim, care în timpul discursului şefului său derulat cu aceeaşi atitudine pseudo-înţeleaptă, îl imita „pe la spate”, într-un spectacol ridicol şi cam idiot.

Ceea ce cred că le lipseşte acestor oameni şi nu mă miră, este capacitatea de a înţelege pe cei cărora li se adresează şi de a se raporta la nevoile reale ale acestora.

Lucrul asupra căruia nu au nici o viziune, este chestiunea încrederii.

Cu precădere, a încrederii sociale.

Totul se bazează pe încredere indiferent cum a fost ea câştigată, cu atât mai mult în cazul încrederii sociale.

Tagma conducătoare actuală nu are reprezentarea încrederii oamenilor, pentru simplul motiv că s-a trezit cu formalizarea ei peste noapte, aşa, „la impuse”.

Nici oamenii n-au ştiut că i-au acordat tagmei această încredere. Chiar şi numai în această formă.

Ei îi dăduseră doar vreo 20 % din încrederea lor şi totuşi, iată că tagma asta conduce ca şi cum ar fi legitimă şi îndreptăţită.

O fi lipsa legitimităţii clare trigger-ul pentru lipsa de empatie şi de responsabilitate a guvernanţilor actuali ?!

De asta or fi ei înclinaţi mai degrabă către coerciţie, bastoane, amenzi şi interdicţii, decât spre o comunicare empatică  şi de aceea, de aşteptat eficientă ?!

Poate...

Sau, poate şi mai rău, tagma asta de conducători ştie deja că la alegerile astea de care trag ca de un cal mort, vor avea tot, parlament, guvern, tot.

Dar, de unde dracu’ or fi ei aşa de siguri, citesc în stele ?! În stelele cui, oare ?!

Păi, prea greu nu e de ghicit. Când mă uit câte stele sunt pe drapelul american, aş zice că m-am cam prins.

Când îl aud şi pe domnul ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al SUA la Bucureşti, chestiunea devine clară. Excelenţa sa este explicit în acest sens. Guvernanţii actuali sunt perfecţi.

În punctul ăsta, îmi aduc aminte de Convenţia de la Viena, dar o dau repede de-o parte pentru că e clar că ea a devenit caducă.

Cel puţin, aşa o vede domnul ambasador, dar şi guvernul României, care nu are nici o reacţie.

De ce ?

Pentru că aşa s-au înţeles.

Peste capul nostru.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici