COMENTARIU Valeriu Şuhan: Minte-mă frumos...

„România are cea mai performantă conducere din ultimii 30 de ani”.

1336 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu Şuhan: Minte-mă frumos...

Minte-mă frumos...

„Suntem primul guvern de după 1990 format din profesionişti, incoruptibili, cu viziune şi cu soluţii fezabile”.

„Am salvat milioane de vieţi”.

Aşa a glăsuit Prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban cu diverse ocazii, în ultimele luni.

Plin de încredere în sine domnul Orban !

Pe lângă domnia sa, ceilalţi miniştri debordează la rându-le, de optimism, de încredere în forţele proprii, ce mai, sunt mândri de ei înşişi şi de realizările lor.

Preşedintele domnul Klaus Iohannis, se plasează de asemenea în acest tărâm de basm, deşi morga arhicunoscută nu-i tocmai potrivită şi de la înălţimea funcţiei sale, îi laudă cu generozitate pe guvernanţi.

Numai că, ele, realizările, sunt o fata morgana dar şi o rara avis.

Închipuirea le joacă feste distinşilor şi-i plasează pe un tărâm feeric în care trăiesc numai ei, iar succesele, câte or fi, sunt prea rare ca să ne privească şi pe noi.

Aici, în lumea reală, situaţia e complet diferită.

Aici, în lumea reală, ne confruntăm cu o criză majoră care e gestionată mai degrabă, prost.

Mesajul celor care ne conduc, de la cele mai înalte niveluri, este purtat prin forţa coerciţiei, ceea ce face ca oamenii să nu simtă că sunt sprijiniţi, ajutaţi, protejaţi, ci agresaţi.

Senzaţia agresiunii duce la neîncredere, iar de aici nu mai e decât un pas până la nesupunere, chiar în forme violente.

Credinţa guvernanţilor că pot stăpâni masele prin impunerea forţată, excesivă, a unor măsuri specifice, este nu numai o utopie , dar şi o mare prostie. Ea dovedeşte lipsa totală de cunoaştere în privinţa psihologiei mulţimilor, a ştiinţelor comunicării.

De aceea, lipsa de empatie şi discursul public panicard şi ameninţător au dominat comunicarea publică, creând nişte personaje bizare, de tip Raed Arafat.

Principalul eşec al celor care ne conduc astăzi, este reprezentat de falia pe care ei înşişi au creat-o în relaţia cu societatea.

Modul în care s-a derulat legiferarea în materia crizei Covid-19, a fost dominat de diletantism generator de gafe sau „greşeli” inserate intenţionat în speranţa că vor trece neobservate.

N-a fost aşa, ele au fost imediat sancţionate fie de Parlament, fie de Curtea Constituţională, ceea ce a condus la reacţii absurde, mergând până la îndemnuri de nerespectare a deciziilor legitime ale acestor instituţii.

Cu un aer victorios, la începutul crizei, domnul Ludovic Orban ne spunea că va aduce 2.000 de ventilatoare, ba chiar că ele s-ar putea să fie produse în ţară.

Tot domnia sa mai zicea că a importat o linie de fabricaţie pentru măşti, cu o capacitate de un milion, zilnic.

Aiurea !

Acum se plânge că n-are suficiente paturi ATI, iar cât priveşte măştile, acestea se importă în continuare în cadrul unei cereri de ofertă cu un total de 115.000.000 bucăţi.

Cum-necum, minciuna cu lipsa paturilor ATI a fost deja demontată ieri, de către ministrul Nelu Tătaru care a confirmat existenţa unui număr suficient de astfel de paturi. Asta, ca să vezi comunicare...

Chiar şi acum la zece zile de la ultima lege privind măsurile în pandemie, direcţiile de sănătate publică continuă să nu aibă „proceduri” pentru a derula anchetele epidemiologice.

Am mai spus-o, aceste instituţii sunt esenţiale într-o criză epidemiologică, pentru că rezultatele anchetei specifice contribuie hotărâtor la identificarea lanţului de transmitere şi deci la ruperea acestuia, prevenind mii de îmbolnăviri.

Cât despre concediile medicale, la fel, nici după zece zile, nimic, pentru că n-au „proceduri”. Culmea !

„Iartă-i Doamne, că nu ştiu ce fac !” a zis Isus.

Chiar nu ştiu ?!

Iartă-i Doamne, dacă poţi...

 

 

  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici