Ion Cristoiu: Cine i-a garantat lui Klaus Iohannis că PNL va cîştiga alegerile din 6 decembrie cu peste 50%?!

  • Ion Cristoiu: Spre stupoarea tuturor, Klaus Iohannis a convocat miercuri conferinţa de presă pentru a reafirma decizia sa de neclintit de a se ţine alegerile parlamentare pe 6 decembrie 2020.
  • Ion Cristoiu: Potrivit lui Klaus Iohannis, alegerile trebuie ţinute cu orice preţ pe 6 decembrie 2020, chiar cu preţul vieţii românilor, pentru ca PSD să-şi piardă majoritatea în Parlament Altfel spus, deoarece numai astfel PNL dobîndeşte majoritatea.
  • Ion Cristoiu: Păi de unde ştie preşedintele de pe acum rezultatul alegerilor? Ca şi în cazul lui Nicuşor Dan, Generalii din instituţiile de forţă l-au asigurat că alegerile sînt ca şi cîştigate de PNL. Preşedintele a declarat fără să clipească o clipă că după alegeri el îl va desemna ca premier pe Ludovic Orban.
17524 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Cine i-a garantat lui Klaus Iohannis că PNL va cîştiga alegerile din 6 decembrie cu peste 50%?!

Ion Cristoiu: Cine i-a garantat lui Klaus Iohannis că PNL va cîştiga alegerile din 6 decembrie cu peste 50%?!

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că preşedintele Iohannis s-a bazat pe sprijinul instituţiilor de forţă când a afirmat miercuri, la Cotroceni, că îl va desemna premier pe tot pe Ludovic Orban după alegerile parlamentare, pentru că altfel nu are de unde să ştie dacă PNL va câştiga scrutinul din 6 decembrie cu peste 50% astfel încât să nu depindă de negocierile dintr-o coaliţie pentru formarea Guvernului.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

“Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut o conferinţă de presă luni, 19 octombrie 2020. Deşi consacrată fanteziei numite Iniţiativa celor Trei Mări, întîlnirea cu jurnaliştii a fost dominată zdrobitor de Revenirea în forţă a Pandemiei. L-au obligat la asta întrebările jurnaliştilor, cu mici excepţii vizînd măsurile luate de autorităţi pentru ţinerea Crizei sub control. Klaus Iohannis îşi făcuse din ziua de miercuri momentul conferinţei de presă. Cum ţinuse una luni, şi avînd în vedere că pentru comoditatea sa două astfel de momente cereau un efort supraomenesc, producător de stres fizic şi intelectual, toată lumea era sigură că întîlnirea de miercuri nu va mai avea loc.

Miercuri, pe la prînz, Cotroceniul a anunţat convocarea unei conferinţe de presă la ora 18. Deşi preşedintele ţinuse una luni şi de la ea, trecuseră doar două zile, opinia publică nu s-a mirat că mai ţine una miercuri, la ora 18. Nu un Mesaj, nu un text pigulit pe Facebook, ci o conferinţă de presă cu Statement, urmat de întrebări şi răspunsuri. Opinia publică nu s-a mirat de un asemenea eveniment unic în cei şase ani de trai nineacă la Cotroceni pe banii contribuabilului – două conferinţe de presă într-o singură săptămînă

Ziua de miercuri 21 octombrie 2020, poate fi caracterizată drept neagră pentru România:
4.848 de cazuri noi de infectare, 765 la ATI, 2169 de şcoli închise, 10.250 de persoane internate, 69 de noi decese, numărul morţilor de Covid 19 a atins cifra de 6065.
Din toate părţile semnale de alarmă privind Sistemul sanitar. Pe primul loc, penuria de medici.
Acestor fapte ţinînd doar de Criza sanitară li se adaugă, pentru a creiona atmosfera unei Stări de urgenţă naţională, cele ţinînd de Criza economică adîncită de la o zi la alta de Pandemie: restaurante, cinematografe, şcoli închise, Horeca se prăbuşeşte într-un ritm vertiginos.

Toate ţările europene sînt în cel de-al Treilea Război Mondial.
Numai că în imensa lor majoritate, autorităţile ţin situaţia sub control.
La noi, aşa cum se vede miercuri, 21 octombrie 2020, situaţia a scăpat de sub control.

Sistemul sanitar pîrîie din toate încheieturile. Deciziile sînt contradictorii. Una spune premierul şi alta prefectul. Monica Anisie contemplă neputincioasă absenţa tabletelor din şcoli şi balamucul din învăţămîntul online. Între două isterii pe Facebook, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, se împrumută cu dobînzi uriaşe. Banii de la UE, făgăduiţi de Klaus Iohannis din vară, n-au venit nici acum. Guvernul se angajase că va da gata pînă-n octombrie Proiectele ce urmau să fie trimise Comisiei. Nu s-a mai auzit nimic despre ele.

Aşa cum am mai scris, în astfel de vremuri naţiunea are nevoie de mesaje de fermitate, de încredere că situaţia e ţinută sub control, de convingerea că în fruntea statului e cineva care veghează, care conduce ţara cu o mînă sigură şi care supraveghează autorităţile, gata să le frece ridichea dacă se lasă pe tînjală.

Din această credinţă s-a ivit certitudinea că Klaus Iohannis a convocat conferinţa de presă de miercuri, a doua în această săptămînă, ca reacţie la cifrele alarmante date publicităţii pe parcursul zilei.
Spre stupoarea tuturor, Klaus Iohannis a convocat conferinţa de presă pentru a reafirma decizia sa de neclintit de a se ţine alegerile parlamentare pe 6 decembrie 2020.

Că alegerile trebuie ţinute pe 6 decembrie 2020 am susţinut şi susţin şi eu, intrînd în conflict cu adepţii amînării. În comentariul din ediţia anterioară, am arătat că tripla Criză cu care ne vom confrunta în iarna asta Sanitară, Economică şi Meteorologică reclamă alegeri pe 6 decembrie 2020.
Nu pentru că aşa cere Democraţia, ci pentru că aşa cere viaţa.
Avem nevoie de alegeri pentru că acestea sînt un moment de constituire a unei noi majorităţi parlamentare şi pe acest temei de formare a unui nou guvern, legitimat de noua majoritate.
Nu se poate să intrăm în iarnă cu un guvern minoritar şi un parlament care trage să moară.

Şi Klaus Iohannis susţine că alegerile trebuie ţinute pe 6 decembrie 2020.
Pentru că România are nevoie de un guvern rezultat din alegeri?
Pentru că dificultăţile tot mai mari impun un Guvern cu o majoritate tare în Parlament?
Nu.
Potrivit lui Klaus Iohannis, alegerile trebuie ţinute cu orice preţ pe 6 decembrie 2020, chiar cu preţul vieţii românilor, pentru ca PSD să-şi piardă majoritatea în Parlament:

<Alegerile trebuie să aibă loc la termen. Este fundamental pentru modul în care vom gestiona la începutul anului viitor pandemia, dar şi pentru perioada post-pandemie, de reconstrucţie, să avem o nouă majoritate parlamentară solidă şi un guvern susţinut de această majoritate în implementarea tuturor reformelor absolut necesare dezvoltării României. Actuala majoritate pesedistă este una ilegitimă, care nu mai reflectă de o bună bucată de timp voinţa reala lor a românilor. Ce a făcut această majoritate toxică şi nereprezentativă din martie, de cînd ne confruntăm cu această epidemie? A pus umărul la rezolvarea acestei crize sanitare, aşa cum ar fi fost firesc? Nu. Dimpotrivă, actuala majoritate pesedistă a întîrziat şi chiar a blocat o serie de măsuri de combatere a pandemiei şi a adoptat legi populiste, care ar putea arunca România în cea mai gravă criză economică din ultimii 30 de ani. Şi pentru a vedea nivelul de toxicitate atins de această majoritate, să ne uităm nu mai departe de ziua de ieri.>

Surprinde, ca să nu spun, stupefiază aserţiunea<„Actuala majoritate este una ilegitimă, care nu mai reflectă de o bună bucată de timp voinţa reala lor a românilor.>
Legitimitatea unei majorităţi se verifică prin alegeri. Nu locale, nu prezidenţiale, ci parlamentare. Alegerile parlamentare n-au avut loc încă. De unde şi pînă unde majoritatea actuală nu exprimă voinţa românilor? I-a spus lui, între două fleici, Lucian Pahonţu că voinţa românilor, pipăită de ofiţerii SPP, nu mai e exprimată de majoritatea actuală? Au interceptat angajaţii SRI toate discuţiile între cetăţenii patriei, inclusiv cele din toalete şi au conchis că vor o altă majoritate? Putem pune la îndoială o majoritate cînd ea nu mai e majoritate. Eşecul catastrofal al candidatului PNL la şefia Consiliului Legislativ, tractoristul Augustin Zegrean, arată clar că majoritatea e deţinută în continuare de PSD. Nici rezultatele locale nu sprijină o asemenea aserţiune. Nu numai pentru că ele n-au vizat Parlamentul, dar şi pentru că PSD a obţinut un succes neaşteptat. PNL a obţinut la votul politic 30,76%. Înseamnă asta că PNL exprimă voinţa poporului? Dacă ar fi avut peste 50%, am fi putut vorbi de exprimarea voinţei populare. Pînă la 50% mai sînt aproape 20 de procente.

Aşadar, potrivit preşedintelui, alegerile trebuie ţinute pe 6 decembrie 2020, deoarece numai astfel PSD pierde majoritatea. Altfel spus, deoarece numai astfel PNL dobîndeşte majoritatea.
Teza cu valoare de axiomă:
Alegerile trebuie ţinute pe 6 decembrie 2020 pentru ca PNL să le cîştige. Pentru ca Klaus Iohannis să aibă pe lîngă Guvernul Meu, Sistemul Meu şi Parlamentul Meu.

Păi de unde ştie preşedintele de pe acum rezultatul alegerilor?
Ca şi în cazul lui Nicuşor Dan Generalii din instituţiile de forţă l-au asigurat că alegerile sînt ca şi cîştigate de PNL.
Preşedintele a declarat fără să clipească o clipă că după alegeri el va desemna ca premier pe Ludovic Orban.
Asta înseamnă că preşedintelui i s-a garantat nu numai că PNL va cîştiga alegerile, dar şi că le va cîştiga cu un scor de peste 50%.
Pentru că doar cu un asemenea scor preşedintele poate desemna drept premier pe preşedintele PNL. Dacă va fi Guvern de coaliţie, nici un preşedinte din lume nu poate fi sigur că negocierile pentru formarea majorităţii nu vor duce la o altă nominalizare.
Cine i-a garantat lui Klaus Iohannis că PNL va cîştiga alegerile din 6 decembrie cu peste 50%?”

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici