Ion Cristoiu: De ce îşi doreşte Klaus Iohannis un război în vecinătate? Ca să aibă prilejul de a-se făli cu noua sa geacă!

  • Ion Cristoiu: E suficient să amintim politica externă sub conducerea lui Nicolae Titulescu. Sau, declararea neutralităţii la începuturile Primului şi celui de-al Doilea Război Mondial. La izbucnirea unui conflict, prima reacţie a României a fost de a pleda pentru pace. Pacea e pentru un popor precum poporul român esenţa existenţei pe aceste meleaguri.
  • Ion Cristoiu: Ei bine, pentru prima dată în Istoria noastră, la izbucnirea unui conflict în zonă, România nu mai reacţionează pledînd pentru pace, angajîndu-şi diplomaţia în efortul de stingere a conflictului. Pentru prima dată în Istoria României se situează în primele rînduri ale războinicilor.
  • Ion Cristoiu: Preşedintele României n-a vizitat în ultima vreme o şcoală, o grădiniţă, un spital cu bolnavi de Covid, o fermă, un locaş de cultură, într-un cuvînt, un loc al păcii. A mers în schimb la două baze militare. Şi s-a fălit în faţa naţiunii nu cu un halat, ci cu o geacă de războinic, special confecţionată pentru cele două vizite de Croitorii Palatului.
26569 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: De ce îşi doreşte Klaus Iohannis un război în vecinătate? Ca să aibă prilejul de a-se făli cu noua sa geacă!

Ion Cristoiu: De ce îşi doreşte Klaus Iohannis un război în vecinătate? Ca să aibă prilejul de a-se făli cu noua sa geacă!

După ce „prestigiosul” (ca să folosesc şi eu un clişeu al presei moldo-valahe slugarnică faţă de tot ce vine din Vest, de la ziare pînă la prezervative) Der Spiegel a anunţat că Ucraina va fi invadată miercuri, 16 februarie 2022, pe reţele sociale, singurul loc din România în care se mai poate gândi liber, au apărut multe glume, între care cea mai des întîlnită se întreba de ce n-a fost dată şi ora. N-a trecut mult şi un alt „prestigios”, ziarul britanic The Sun a anunţat şi ora: 3 noaptea la ruşi.

Ca şi în cazul Der Spiegel, Bild şi CNN, postul icoană pentru Antena 3, sursa a luat înfăţişarea vagă a „Serviciilor de informaţii americane”. „Servicii de informaţii americane”, vorba lui Ziţa din Bal , „e multe”. The Sun, cum îi stă bine presei de tip Caracudi, a evitat să precizeze care dintre multele Servicii secrete ale SUA. Nu întîmplător. Dacă preciza, potrivit CIA, Agenţia, şi aşa ridiculizată, prin invocarea de către Joe Biden, ar fi reacţionat zicîndu-şi că e prea de tot. Dar aşa, fiind vorba de Servicii de informaţii americane în general, The Sun poate să se ocupe mai departe de crăpătura fustei starletelor, „prin care se vede tot”, la concurenţă cu filmele porno. Noi însă, ştiind că pentru presa complexată de la noi The Sun e o publicaţie pe care trebuie s-o citeşti doar în genunchi, vom lua în serios informaţia cu ora 3 dimineaţa şi vom cere cititorilor să parcurgă acest text mai repede, până la ora fatală, pentru că de la ea încolo, vor fi orbiţi de pălălaia exploziei nucleare.

Luni, 14 februarie 2022, Marcel Ciolacu a ţinut o conferinţă de presă improvizată din cele în care se răspunde presei cît mai grăbit, deoarece pe politician, în drum către WC, îl trece o nevoie năprasnică.

La această conferinţă de presă a avut loc următorul dialog: „Întrebare: Stare de urgenţă pe teritoriul României pentru criza din energie am putea să vedem în perioada următoare?

Marcel Ciolacu: Depinde ce se întâmplă în conflictul din Balcanii de Vest. Dacă va exista un conflict zonal, presupun că preşedintele României, eu nu sunt în atribuţii, nu fac parte nici eu, nici Florin Cîţu, preşedintele Camerei şi al Senatului, nu facem parte din CSAT, dar presupun că va fi o discuţie. Va fi un CSAT cu această temă.

Întrebare: Preşedintele decretează, dar Parlamentul este cel care aprobă...

Marcel Ciolacu: Va fi un CSAT cu această temă.”

 

Din secvenţă, toată lumea a fost atrasă de greşeala elementară de Geografie a preşedintelui PSD. Ucraina a fost mutată de la Est la Vest, pe deasupra patriei noastre dragi. Eu însă am luat aminte la un fapt care a scăpat presei. Marcel Ciolacu a fost întrebat despre posibilitatea de a se declara stare de urgenţă pentru Criza din Energie. Ar fi fost normal ca Marcel Ciolacu să răspundă da sau nu referindu-se la Criza din Energie. Preşedintele PSD s-a grăbit să se refere la Criza Ucraina. El a anunţat în premieră că în cazul unui conflict între Ucraina şi Rusia, Klaus Iohannis va declara stare de urgenţă.

În Jurnalul meu video m-am întrebat, riscînd acuzaţia de nostalgic al vremurilor apuse, ce s-ar fi întîmplat la Bucureşti în aceste zile dacă preşedinte ar fi fost Nicolae Ceauşescu. Şi mi-am imaginat că la Bucureşti ar fi fost un balet diplomatic:

Lideri ai marilor puteri, miniştri de Externe, trimişi speciali ai preşedintelui american.

Pentru că, indiscutabil, Criza Ucraina i-ar fi dat lui Nicolae Ceauşescu şi, prin el, României, posibilitatea de a fi negociatorul planetar al Păcii. Ca şi în cazul atîtor conflicte din timpul Războiului Rece, România şi-ar fi asumat strălucitul rol de negociator pentru părţile în conflict. De ce s-a afirmat România sub Ceauşescu drept Negociatorul şef al Planetei? Pentru că Nicolae Ceauşescu n-a făcut altceva decît să continue, ridicînd-o la un nivel superior, tradiţionala politică românească de pace. Orice absolvent de şcoală primară îşi aminteşte dialogul din Scrisoarea a III-a a lui Eminescu:

„– Ce vrei tu?

– Noi? Bună pace!”

În această parte a lumii, această ţară mică s-a remarcat de veacuri ca o luptătoare pentru pace. E suficient să amintim politica externă sub conducerea lui Nicolae Titulescu. Sau, declararea neutralităţii la începuturile Primului şi celui de-al Doilea Război Mondial. La izbucnirea unui conflict, prima reacţie a României a fost de a pleda pentru pace. Pacea e pentru un popor precum poporul român esenţa existenţei pe aceste meleaguri.

Ei bine, pentru prima dată în Istoria noastră, la izbucnirea unui conflict în zonă, România nu mai reacţionează pledînd pentru pace, angajîndu-şi diplomaţia în efortul de stingere a conflictului. Pentru prima dată în Istoria României se situează în primele rînduri ale războinicilor. Dacă am fi fost pe vremea lui Nicolae Ceauşescu la Bucureşti ar fi venit trimişi speciali ai Americii pentru a ne ruga să ne implicăm în negocieri de păstrare a păcii. Acum, au venit la Bucureşti trimişi speciali ai forţelor interesate în amplificarea tensiunii şi, evident, în declanşarea războiului. Dacă am fi fost pe vremea lui Nicolae Ceauşescu sau pe vremea lui Titulescu presa noastră ar fi dat informaţii corecte, obiective despre fiecare din cele două părţi în conflict. Cînd a fost conflictul arabo-israelian, spre enervarea sovieticilor, presa noastră a publicat informaţii care exprimau poziţiile ambelor forţe, nu numai poziţiile arabilor. Acum, presa noastră difuzează doar punctele de vedere ale NATO. Ar fi fost normal ca politicienii români, în frunte cu preşedintele, să apară în spaţiul public pentru a îndemna la dialog, la păstrarea păcii. Politicienii noştri, în frunte cu Klaus Iohannis, se dau în vînt după apariţia în ipostaze războinice. Preşedintele României n-a vizitat în ultima vreme o şcoală, o grădiniţă, un spital cu bolnavi de Covid, o fermă, un locaş de cultură, într-un cuvînt, un loc al păcii. A mers în schimb la două baze militare. Şi s-a fălit în faţa naţiunii nu cu un halat, ci cu o geacă de războinic, special confecţionată pentru cele două vizite de Croitorii Palatului. Şi nu numai Klaus Iohannis se manifestă ca „uliu al Războiului”, ci şi premierul şi liderii PSD şi PNL. PSD-istul Vasile Dâncu a atins culmea ridicolului dîndu-se zilnic mare comandant de oşti. E de a dreptul grotesc să vezi că filosoful Vasile Dâncu e mai belicos ca militarul Nicolae Ciucă! N-am auzit în aceste zile nici un politician român, de la George Simion pînă la Marcel Ciolacu, pledînd pentru rezolvarea conflictului prin dialog, pentru a nu precupeţi nici un efort pentru evitarea unui conflict regional care ar putea escalada rapid într-un conflict mondial.

Ne-am fi aştepta să pledeze pentru pace Biserica, Academia, Uniunea Scriitorilor, UNITER, Presa, instituţii a căror activitate depinde crucial de pace.

Nici una n-a pledat pentru pace.

Prin formarea Coaliţiei PSD-PNL România e sub puterea unui singur om: Klaus Iohannis.

Prin PSD şi PNL, prin Sistem, prin presa aservită, Klaus Iohannis vrea neapărat război.

De ce?

Ne-a răspuns noul său purtător de cuvînt, Marcel Ciolacu.

Un conflict în vecinătate îi dă lui Klaus Iohannis posibilitatea de a declara Stare de Urgenţă.

Ce înseamnă Stare de urgenţă – ştim din Pandemie:

Abolirea libertăţilor individuale, în frunte cu libertatea de expresie.

Starea de urgenţă ar însemna să nu mai fie proteste faţă de degradarea vieţii, să dispară presa independentă ca să rămînă doar presa aservită, să nu se mai vadă certurile din Coaliţie.

Klaus Iohannis e în cădere liberă în sondaje.

El e convins că un război în vecinătate i-ar spori urieşeşte capitalul politic.

De dimineaţa pînă seara el s-ar făli că ne-a pus la adăpost de ruşi prin chemarea de trupe americane.

Dacă nu era el, am fi fost acum victimă ale ruşilor!

De dimineaţă pînă seara, în România s-ar vorbi doar despre pericolul invadării de către ruşi, de primirea refugiaţilor, de înarmarea pînă în dinţi.

Va mai fi timp să se vorbească despre facturile la energie, despre certurile din Coaliţie, despre jaful din Pandemie, despre promovarea clientelei politice, despre lenea de lux a lui Klaus Iohannis?

Evident că nu va fi timp.

Iată de ce nu numai Klaus Iohannis, dar şi Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Florin Cîţu, Vasile Dâncu, îşi doresc cu ardoare un război în vecinătate.

În cazul lui Klaus Iohannis mai e un motiv:

Omul şi-a făcut geacă de război.

Cum şi unde să se fălească cu ea dacă ar fi pace?

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici