COMENTARIU Lelia Munteanu / Israel. Pediatrii şi pedagogii apeluri disperate către premier: Omicronul infectează tot mai mulţi copii

Asociaţia Medicilor Pediatri din Israel a făcut un apel disperat către premierul Naftali Bennett (foto), cerându-i să amâne sistarea carantinării copiilor expuşi la corona-pozitivi.

4718 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu / Israel. Pediatrii şi pedagogii apeluri disperate către premier: Omicronul infectează tot mai mulţi copii

Israel. Pediatrii şi pedagogii apeluri disperate către premier: Omicronul infectează tot mai mulţi copii

Valul Omicron este încă foarte mare (1 din 20 de israelieni sunt confirmaţi pozitiv), în condiţiile în care au început să apară rapoarte din toată lumea referitoare la apariţia complicaţiilor long-covidului la copii, printre care şi temutul PIMS. Până acum s-a crezut că Omicronul nu atacă copii. Ultimele rapoarte demonstrează contrariul. În Israel există acum 20 de copii internaţi, 4 în stare gravă (dar stabilă).

Se estimează că sistarea carantinării şcolarilor, pe vârf de val Omicron, va duce la contaminarea a încă 500.000 de copii şi, evident, cadre didactice.

Prim ministrul nu dă înapoi. De astăzi, copiii fac test antigen acasă, de două ori pe săptămână, şi numai cei care se vor dovedi pozitivi vor rămâne cinci zile acasă, dacă nu au simptome. (Oricum, toţi copiii din zonele de nord şi Ierusalim rămân acasă din cauza zăpezii, până duminică. În Israel, 10-20 de centimetri de zăpadă închid şcolile, şoselele şi instituţiile de stat).

Sindicatul profesorilor şi educatrilor declarat ieri grevă spontană, cerându-le membrilor să nu se prezinte astăzi în grădiniţe şi şcoli, pentru a nu se expune la Omicron. (Problema e ce vor face părinţii cu copiii). Azi-noapte, la ora trei şi jumătate, un tribunal a declarat greva sindicatului din învăţământ ilegală şi a ordonat cadrelor didactice să se prezinte la post dimineaţă la post. Nu ştiu câţi au executat ordinul, dar pe la şapte şi jumătate, în zone altădată cu trafic intens se circula relaxat, ca în ziua de Shabbat.       

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici