COMENTARIU Lelia Munteanu | Modelul Israel: singura şansă – vaccinarea!

2398 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu | Modelul Israel: singura şansă – vaccinarea!

Institutul Weizmann (prof. Eran Segal) a furnizat informaţii noi despre influenţa vaccinului, la o săptămâna după rapel, asupra populaţiei de peste 60 de ani (categorie vaccinată prioritar, în acest moment în proporţie de peste 80 la sută). 

Graficul (foto) prezintă rata pozitivilor de peste 60 de ani, în ultimele două luni. Cele două linii, galbenă şi albastră, compară rata pozitivilor de peste 60 de ani în al doilea val (linia albastră) cu rata pozitivilor de peste 60 de ani din al treilea val, valul actual (linia galbenă). A doua linie albă verticală (de la stânga la dreapta) marchează o săptămână de la rapel.

În ultimele două luni, adică odată cu începerea administrării vaccinului Covid-19, numărul bolnavilor în stare gravă, care necesită ventilaţie mecanică, este în creştere, din cauza tulpinii britanice, dar creşterea semnificativă se înregistrează în rândul celor sub 60 de ani, care sunt vaccinaţi într-o proporţie foarte mică şi fără rapel, comparativ cu cei de peste 60 de ani.

Stirea zilei e că Pfizer şi Moderna dau undă verde vaccinării gravidelor (actualmente în Israel sunt trei în stare foarte gravă, asistate de plămâni artificiali).

În această lună, cu tot lockdownul, în Israel s-au înregistrat 1.389 de decese în rândul bolnavilor de Covid-19, respectiv 30 la sută dintre decesele covid înregistrate de la începutul pandemiei. Fără vaccin, s-ar fi dezlănţuit iadul.

Apropo de carantină -Israelul mai deţine un record mondial - pe lângă cea mai mare rată a vaccinaţilor (s-a trecut deja de 3.000.000 de doze) şi, din păcate, cel mai mare număr de pozitivi SARS-Cov-2 raportat la totalul populaţiei: cel mai mare număr de zile de lockdown din lume. Dar a fost vorba mereu despre un lockdown cu dispense pentru anumite categorii de electori, esenţiali în campania electorală pentru alegerile anticipate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici