COMENTARIU Lelia Munteanu: Primul raid în Gaza din ordinul noului premier Naftali Bennett

1402 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Primul raid în Gaza din ordinul noului premier Naftali Bennett

COMENTARIU Lelia Munteanu: Primul raid în Gaza din ordinul noului premier Naftali Bennett

Transferul de putere dintre Netanyahu şi Bennett a durat nu mai mult de o jumătate de oră. E interesant de ştiut cum a reuşit Bibi să sintetizeze toate problemele.

Conform lui Itamar Eichner de la „Yedioth Ahronoth", fostul premier i-a prezentat succesorului său exclusiv lista subiectelor aflate pe masa de lucru, fără să intre în detaliile celor mai fierbinţi probleme: relaţiile strategice cu Statele Unite, conflictul cu Iranul, legăturile ... discrete cu ţări arabe din regiune.

Astăzi, pentru a treia zi consecutiv, Bursa din Tel Aviv e pe creştere. 

Două mii de poliţişti au reuşit ieri să stăpânească situaţia la Marşul Steagului, organizat de pro-bibişti de extremă dreapta (foto). Doar doi au fost răniţi uşor şi au existat numai 17 reţinuţi. Gazanii au răspuns mărşăluitorilor (dintre care unii strigau inclusiv „Moarte arabilor!") cu zeci de baloane incendiare. În consecinţă, Tzahal, armata israeliană, a făcut câteva incursuiuni aviatice în Gaza, la ordinul proaspătului prim ministru. Hamas s-a grăbit să anunţe că nu au existat nici victime, nici pagube materiale. Azi-noapte Egiptul a fost în conexiune permanentă cu Israelul şi Gaza.

Operaţiunea Paznicul Zidurilor nu a fost declarată încheiată oficial, în consecinţă orice incident poate reaprinde un conflict armat.

... În seara aceasta, din nou, câteva incendii în sud provocate de baloanele din Gaza. Va riposta Israelul la noapte, iarăşi, printr-un raid aerian?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici