VIDEO Discursul emoţionant al lui Vialli înainte de finala Italia - Anglia. "Onoarea îi aparţine omului din arenă”

  • Cu două zile înainte de finala cu Anglia, ”secundul” Vialli le-a ţinut italienilor un discurs.
  • Fostul mare atacant a citat din preşedintele american Rooseveld, motivându-i pe jucători.
  • Videoclipul este scos din fimul documentar făcut de RAI cu ocazia Euro 2020.
948 afișări
Imaginea articolului VIDEO Discursul emoţionant al lui Vialli înainte de finala Italia - Anglia. "Onoarea îi aparţine omului din arenă”

Vialli, stânga, şi Mancini, oamenii de succes ai Italiei

Ginaluca Vialli, cel mai apropiat om din staff de Roberto Mancini - selecţionerul naţionalei de fotbal al Italiei, apare ţinând un discurs viitoarei campioane a Europei. Este un video ”rupt” din filmul-documentar pe care RAI, televiziunea de stat italiană, l-a făcut cu ocazia titlului continental cucerit de peninsulari.

Vialli, fost coleg cu Mancini la Sampdoria, dar şi fost coechipier şi apoi manager al lui Dan Petrescu la Chelsea, le citeşte jucătorilor, aflaţi în sala de mese, un citat din Franklin Roosevelt, fost preşedinte al SUA. Se întâmpla cu două zile înaintea marii finale de pe 11 iulie.

"Onoarea îi aparţine omului din arenă, omului a cărui faţă este marcată de praf, sudoare şi sânge. Omul care luptă cu curaj, care greşeşte în mod repetat, ştiind că nu există nicio misiune demnă de acest nume care să fie lipsită de erori şi lipsă. Acest om nu va avea niciodată un loc lângă acele suflete mediocre care nu cunosc nici victoria, nici înfrângerea”, este citatul rostit de Vialli.

La final, jucătorii îl aplaudă pe ”secund”, scandând: ”Grande Luca”!

Filmul celor de la RAI se numeşte „Sogno Azzurro. La strada per Wembley” - Visul Albastru. Drumul spre Wembley.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici