EURO 2020. Încep sferturile de finală. Belgia - Italia se vor înfrunta în meciul zilei

Sferturile de finală ale UEFA EURO 2020 încep vineri, cu Elveţia care îşi doreşte o nouă victorie împotriva Spaniei, după 11 ani, şi cu Belgia şi Italia, dornice să îşi păstreze lungile şiruri de ivincibilitate la nivel de echipă reprezentativă, cu 13, respectiv 31 de meciuri fără înfrângere.

703 afișări
Imaginea articolului EURO 2020. Încep sferturile de finală. Belgia - Italia se vor înfrunta în meciul zilei

EURO 2020. Încep sferturile de finală. Belgia - Italia este meciul zilei

Câştigătoarele celor două meciuri de vineri de la Sankt Petersburg şi München se vor confrunta pe Wembley, marţea viitoare, în semifinale.

Elveţia - Spania, Sankt Petersburg, ora 19.00

Câştigătoarele celor două meciuri epice de luni, aproape trase la indigo, ridică cortina sferturilor de finală, având ca favorită istorică certă echipa Spaniei. Cele două naţiuni s-au întâlnit până acum de 22 de ori, iar Elveţia a câştigat doar o singură dată - un meci din grupe, la Cupa Mondială FIFA 2010, unde Spania a câştigat în cele din urmă trofeul.

Însă defăşurarea meciurilor de luni, cu reveniri spectaculoase pe final de meci, i-a învăţat pe toţi că nici un rezultat nu poate fi luat de bun, decât după fluierul arbitrului.

Spania a realizat asta în meciul din optimi, când conducea Croaţia cu 3-1, cu cinci minute înainte de final, fiind nevoită apoi să joace prelungiri.

Elveţia a revenit asemănător Croaţiei, în optimile cu Franţa, calificându-se apoi la penalty-urile de departajare şi obţinând primul lor triumf într-un meci eliminatoriu la un turneu major, de la Cupa Mondială din 1938 încoace. Elveţia nu va dori cu siguranţă să repete ultimul rezultat obţinut pe stadionul din Sankt Petersburg, unde, la Cupa Mondială din 2018 era eliminată în optimi de Suedia, cu 1-0.

Ultima dată când s-au întâlnit cele două reprezentative, portarul Yann Sommer a salvat două penalty-uri, ambele executate de Sergio Ramos, într-un meci din Liga Naţiunilor jucat la Basel, pe 14 noiembrie 2020, şi încheiat la egalitate, cu un gol egalizator marcat pe final de Gerard Moreno.

Partida îl va avea ca al patrulea oficial al delegaţiei de arbitri pe românul Ovidiu Haţegan.

Belgia – Italia, München, ora 22.00

Predicţiile pariorilor pentru sferturile de finală au fost date peste cap în optimile de la EURO 2020, multe favorite fiind eliminate. O mare parte din ei au nimerit însă cu sguranţă prezenţa în sferturi ale Belgiei şi Italiei.

Belgia a eliminat la limită deţinătoarea titlului, Portugalia, pentru a ajunge în sferturi, în timp ce Italia a avut nevoie de prelungiri în faţa Austriei, ca să-şi câştige locul în penultima fază a turneului.

Totuşi, ambele echipe au trecut lejer de faza grupelor şi au rămas singurele echipe neînvinse din turneu, după eliminarea Olandei.

După succesul în faţa Austriei, Italia se află acum la capătul unui şir de 31 de jocuri fără înfrângere, doborându-şi propriul record, datând din 1939.

Belgia are la rândul ei 13 meciuri fără înfrângere, în ciuda faptului că trebuie să facă faţă unui şir de accidentări. Pentru vineri belgienii nu sunt încă siguri de prezenţa în echipă a lui Kevin De Bruyne şi a lui Eden Hazard.

Atât Italia, cât şi Belgia au câştigat ultimele 14 meciuri la Campionatul European, incluzând şi preliminariile, ceea ce înseamnă că acum deţin recordul competiţiei, alături de Germania, gazda de vineri a meciului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici