Unai Simon, omul meciului Elveţia – Spania: „Aş fi dat titlul lui Yann Sommer”

  • Spania s-a calificat în semifinalele EURO 2020 la capătul unui meci dramatic, decis la lovituri de departajare, după ce scorul a fost 1-1, după 90 şi 120 de minute de joc.
  • Cel mai bun jucător al meciului a fost desemnat portarul Unai Simon, care a apărat două penalty-uri.
960 afișări
Imaginea articolului Unai Simon, omul meciului Elveţia – Spania: „Aş fi dat titlul lui Yann Sommer”

Sursa foto: profimedia

După meci, Unai Simon, tânărul portar de 24 de ani titularizat surprinzător la EURO 2020, în dauna lui David de Gea, şi desemnat jucătorul meciului, a declarat: „Sincer... i-aş fi dat titlul de om al meciului lui Yann Sommer.” Portarul elveţian a făcut un meci foarte bun, având în total 10 intervenţii salvatoare, în cele 120 de minute de joc.

Yann Sommer a declarat pentru EURO2020.com: "Am avut un flashback când am primit golul, pentru că era acelaşi cu cel pe care l-am primit aici, împotriva Suediei, acum trei ani. Dar, sunt atât de mândru de echipă şi de tot ce am realizat aici, având toată ţara alături de noi, susţinându-ne".

Completându-şi declaraţia curtenitoare la adresa lui Sommer, portarul spaniol Unai Simón a mai spus: "Suntem câştigători meritaţi. Dar, acum, trebuie să incepem semifinala proaspeţi, încrezători şi cu capul sus. Trebuie să câştigăm UEFA EURO, acum. La fel cum a trebuit să ştergem amintirea acelei greşeli din ultimul meci, când am fost egalaţi, la fel este de data asta timpul să uităm rapid acest triumf, deoarece ne vom confrunta cu un rival dur în următorul meci "

Xherdan Shaqiri, atacantul al Elveţiei, autor al golului egalizator, schimbat în minutul 81, a declarat pentru EURO2020.com: "Sunt foarte mândru de echipă. La penalty-uri sunt şanse 50-50. Am avut mari emoţii urmărind loviturile de departajare. Cred că ne-a lipsit un pic de noroc astăzi . "

De cealaltă parte, căpitanul lui Real Sociedad, Mikel Oyarzabal, care a marcat penalty-ul decisiv, a spus: Când Busi (Busquets n.r.) a ratat, m-am întors la Unai şi i-am spus că va apăra de trei ori. Eram sigur că asta este ziua lui şi am ţinut să îi spun asta. Dacă facem un meci la fel de bun ca azi în semifinală (vineri, n.r.), vom avea toate şansele să câştigăm.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici