"1 miliard de dolari pentru a rămâne aliaţi". Ţara care cere bani Taiwanului pentru nu a schimba recunoaşterea diplomatică

Preşedintele Paraguayului, Mario Abdo Benítez, a făcut apel la Taiwan să investească 1 miliard de dolari în ţara sa pentru a-l ajuta să reziste presiunilor "enorme" de a schimba recunoaşterea diplomatică în favoarea Chinei.

18458 afișări
Imaginea articolului "1 miliard de dolari pentru a rămâne aliaţi". Ţara care cere bani Taiwanului pentru nu a schimba recunoaşterea diplomatică

"1 miliard de dolari pentru a rămâne aliaţi". Ţara care cere bani Taiwanului bani pentru nu a schimba recunoaşterea diplomatică

Majoritatea aliaţilor diplomatici rămaşi ai Taiwanului se află în America Latină şi în Caraibe, dar Beijingul i-a îndepărtat treptat cu oferte de ajutor, împrumuturi şi comerţ. O schimbare din partea Paraguayului, cea mai mare ţară ca suprafaţă care încă recunoaşte Taiwanul, ar fi o lovitură grea pentru Taipei.

"Lucrăm cu preşedintele Taiwanului ... astfel încât poporul paraguayan să simtă beneficiile reale ale alianţei strategice", a declarat Abdo pentru Financial Times în timpul unei vizite în SUA.

"Există investiţii taiwaneze de peste 6 miliarde de dolari în ţări care nu au relaţii diplomatice cu Taiwanul, noi vrem ca 1 miliard de dolari din aceste investiţii să fie plasate în Paraguay", a spus el. "Acest lucru ne va ajuta să construim argumentul privind importanţa acestei alianţe strategice cu Taiwanul".

Panama, El Salvador, Republica Dominicană şi Nicaragua au renunţat la Taiwan în ultimii cinci ani, alarmând SUA, care doresc ca Taipei să îşi păstreze alianţele în regiune.

Paraguay este un exportator mondial important de soia şi carne de vită, dar relaţiile sale cu Taiwan, pe care Beijingul îl revendică ca parte a teritoriului său, l-au costat accesul la vasta piaţă chineză. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici