12% din PIB-ul Spaniei este reprezentat de industria turismului. Care sunt regiunile cele mai efectate

  • Spania mizează în fiecare an pe industria turismului, care generează 12% din PIB şi creează aproape 3 milioane de locuri de muncă.
  • La nivel local, oraşele aflate pe insule sunt cele mai vulnerabile în situaţii precum cea de astăzi, când turismul este ameninţat de pandemie.
1553 afișări
Imaginea articolului 12% din PIB-ul Spaniei este reprezentat de industria turismului. Care sunt regiunile cele mai efectate

12 % din PIB Spaniei este reprezentat de industria turismului. Care sunt regiunile cele mai efectate

Insulele Baleare se finanţează in proportie de 44% din turism, iar Canarias, celălalt arhipelag spaniol, depinde în proporţie de 35% de veniturile aduse de vizitatori. În „insulele norocoase” din Atlantic, cel puţin 40% din locurile de muncă sunt create în domeniul turismului.
 
Spania a atras în 2019 peste 83 de milioane de turişti străini, care au lăsat încasări de peste 92 de miliarde de euro. Organizaţiile turoperatorilor spanioli spun că, anul acesta, pandemia va aduce pierderi de 120 de miliarde de euro. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici