Video A 26-a zi de război în Ucraina. Atacurile armate ale ruşilor continuă într-un ritm agresiv. Sub asediu, Mariupol nu se predă. Ruşii au tras în autobuzele de evacuare cu copii. Bombe la Kiev

  • Bombardamentele ruse lovesc mai multe ţinte civile în capitala Kiev
  • Forţele ruse avansează lent conform surselor ucrainene
  • Localnicii din Mariupol care au scăpat de sub asediul fanatic al ruşilor au fost transportaţi cu forţa în Rusia
  • Ruşii infirmă deportarea forţată a populaţiei şi susţine că a pus la dispoziţie autobuze pentru refugiaţi
  • Aproximativ 10 milioane de persoane au fugit din calea războiului
13758 afișări

UPDATE 23:49

Preşedintele american Joe Biden se alătură reuniunii trimestriale a CEO-ului Business Roundtable pentru a discuta abordarea Statelor Unite cu privire la războiul neprovocat şi nejustificat al Rusiei în Ucraina. Printre alte teme de discuţie, Biden plănuieşte să reducă costurile pentru familiile care lucrează, promite locuri de muncă bine plătite şi este interesat să rezolve problemele climatice.

UPDATE 23:21

Singurul producător de tancuri din Federaţia Rusă, Uralvagonzavod, şi-a oprit lucrul din cauza lipsei de componente. Această informaţie a fost dată publicităţii de Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei

Există, de asemenea, informaţii conform cărora, din cauza lipsei de componente de fabricaţie străină, uzina de tractoare Chelyabinsk a încetat şi ea să funcţioneze. Aceste întreprinderi sunt specializate în producţia şi repararea tancurilor, precum şi a altor vehicule blindate pentru nevoile Forţelor Armatei ruse.

UPDATE 23:00

Preşedintele austriac Alexander Van der Bellen a anunţat necesitatea de a pune capăt dependenţei Europei de resursele energetice din Rusia.

UPDATE 22:20 Continuă bombardamentele în mai multe oraşe.

O localnică din Mariupol spune că „sunt cadavre peste tot pe străzi”.

UPDATE 22:00 Din 8 coridoare umanitare, au funcţionat 7. În total, 8.057 de persoane au fost salvate luni.

UPDATE 21:30 Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse anunţă că în timpul operaţiunii speciale din Ucraina, Forţele Armate Ruse au pierdut 9861 de persoane ucise, 16153 de persoane au fost rănite

UPDATE 21:00 Explozii la Harkov, la ceas de seară.

UPDATE 20:30 Ambasadorul ucrainean în Polonia, Andriy Deshchytsia, a declarat că Polonia a început pregătirile pentru o posibilă invazie a Federaţiei Ruse 

UPDATE 20:00 Ruşii au tras în autobuzele de evacuare cu copii din Mariupol. Sunt copii răniţi în stare gravă, anunţă şeful Administraţiei Regionale de Stat Zaporozhye, Oleksandr Starukh. „Patru copii au fost duşi la spital. Trei copii au fost atacaţi în fostul district Gulyaipol, acum Pologovsky. Familiile au călătorit de la Mariupol pentru a se salva. Un copil este în stare critică. O altă familie a fost bombardată în Kamenskoye, de asemenea, un copil este în stare gravă.” 

UPDATE 19:00 Nu se preconizează noi sancţiuni UE împotriva Rusiei în această săptămână, spune şeful diplomaţiei UE.

UPDATE 18:00 Mariupol a fost bombardat masiv luni. Circa 80-90% din oraş este distrus, dar nu şi cucerit de invadatori.

UPDATE 17:00 Apărătorii ucraineni au eliberat complet Makarov, situat la vest de Kiev - surse ucrainiene.

UPDATE 16:30 De la începutul invaziei, armata rusă a bombardat 135 de spitale ucrainene, dintre care 9 au fost complet distruse. În plus, 43 de ambulanţe au fost distruse, anunţă şeful Ministerului Sănătăţii Viktor Lyashko.

Potrivit acestuia, 6 lucrători medicali au fost ucişi. Alţi 16 medici au fost grav răniţi. 

UPDATE 16:00 Mai multe persoane au fost rănite, în oraşul Herson, situat în sudul Ucrainei, după ce trupele ruse au dispersat un protest împotriva ocupaţiei militare.

UPDATE 15:40 China anunţă că va oferi 1,57 milioane dolari în ajutor umanitar Ucrainei.

UPDATE 15:00 Rusia îi transmite ambasadorului american că este pe punctul de a rupe legăturile cu SUA.

UPDATE 14:40 Mesajul arhiepiscopului Kievului: Val de deportare forţată

„Oraşul Mariupol se confruntă cu un adevărat genocid. Oamenii mor nu doar din cauza armelor inamice, ci şi din cauza urii... Sute de oameni mor de foame, nu numai în oraş, ci şi în împrejurimile lui”, este mesajul arhiepiscopul Kievului, Sviatoslav Shevciuk, în a 26-a zi de război din Ucraina.

„Pe teritoriile ocupate temporar sunt comise crime adevărate împotriva umanităţii. Primim zilnic ştiri despre o adevărată catastrofă umanitară, despre crime, jafuri, violuri”, continuă Shevciuk. În mesajul video zilnic, arhiepiscopul Kievului spune:

«Aseară, în Ucraina s-a vărsat din nou sânge. Oraşele şi satele noastre s-au cutremurat din nou de la bombardament. Şi încă o dată, sus până la ceruri, până la urechile lui Dumnezeu, din pământul ucrainean strigătele, gemetele, trandafirul plâns”.

„Oamenii protestează împotriva violatorilor şi ucigaşilor lor. Şi ei clarifică faptul că Herson şi celelalte oraşe ale Ucrainei, care sunt ocupate astăzi, sunt Ucraina şi vor să trăiască într-un stat ucrainean independent şi liber. Rog toţi să ne rugăm pentru acei oameni care sunt deportaţi forţat din Ucraina în Rusia. Asistăm din nou la un val de deportare forţată a cetăţenilor ucraineni în alt stat. Niciunul dintre noi nu ştie ce soartă îi aşteaptă pentru că ei nu pot decide singuri”, afirmă acesta.

UPDATE 13:10

Separatiştii Doneţk: cel puţin 7 zile pentru a prelua controlul în Mariupol O săptămână poate să nu fie suficientă pentru a prelua controlul oraşului ucrainean Mariupol, a declarat şeful autoproclamatei Republici Populare Doneţk, Denis Puşilin, citat de Interfax. „Nu sunt atât de optimist că două sau trei zile sau chiar o săptămână sunt suficiente pentru a închide problema”. 

În Mariupol, oamenii aşteaptă doar moartea.

UPDATE 12:20

Anunţuri făcute de Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse:

▪️De la începutul operaţiunii speciale în Ucraina au fost distruse 216 drone, 1.506 tancuri, 152 instalaţii MLRS;

▪️Noaptea, un grup de elicoptere ruseşti Ka-52 şi Mi-28N a distrus 8 tancuri, 4 vehicule de luptă de infanterie şi 3 vehicule blindate de transport de trupe;

▪️Forţele Aerospaţiale Ruse au atacat cu rachete de croazieră centrul de pregătire pentru mercenari străini şi naţionalişti ucraineni din regiunea Rivne;

▪️Peste 80 de mercenari şi naţionalişti au fost ucişi în timpul unui atac asupra unui centru de antrenament pentru mercenari străini din regiunea Rivne;

▪️În oraşul Sumî a fost efectuată noaptea o provocare planificată de către naţionaliştii ucraineni;

▪️Rachetele de croazieră de înaltă precizie au distrus depozitul de muniţii şi sediul brigăzii mecanizate din zona de satul Selets din Ucraina;

UPDATE 12:05

Continuă asediul asupra Mariupol. Autorităţile din Odesa: „Navele ruseşti deschid focul asupra portului şi caselor”. Bombe pe un centru comercial din Kiev
Ruşii, blocaţi în nordul Kievului de „rezistenţă ucraineană puternică”.

Forţele ruse au fost blocate în nord-estul Kievului şi, de asemenea, în nord-vestul unei „rezistenţe ucrainene intense”, potrivit ultimei actualizări de informaţii britanice. „Luptele aprige continuă la nord de capitală”, iar „grosul trupelor Moscovei rămân la 25 de kilometri de centrul oraşului”.

„Deşi avansul s-a oprit, Kievul rămâne ţinta militară principală a Rusiei şi este probabil ca în următoarele săptămâni să se acorde prioritate încercării de a încercui oraşul”, conchide nota.

UPDATE 11:00

„Vom continua să sprijinim Ucraina cu toate resursele noastre. Vom continua să vorbim despre ce fel de sancţiuni ne mai putem gândi, în special cele legate de energie”, a declarat Înaltul Reprezentant al UE pentru politica externă, Josep Borrell, la sosirea sa la Consiliul Afaceri Externe de la Bruxelles. Întrebat despre ipoteza sancţiunilor asupra petrolului rusesc, Borrell a răspuns că „miniştrii le vor discuta”. 

UPDATE 10:40

Bursa de la Moscova se redeschide după o perioadă de trei săptămâni după invazia Ucrainei. Din această dimineaţă, însă, doar obligaţiunile guvernamentale federale ruse sunt tranzacţionate, în timp ce Bursa va rămâne în continuare staţionară. Obligaţiunile ruseşti, potrivit rapoartelor Bloomberg, au reluat tranzacţionarea, după ce banca centrală s-a angajat să cumpere datorii guvernamentale, pentru a creşte lichiditatea şi a ajuta la stabilizarea sistemului financiar. 

UPDATE 10:20

„Conflictul dintre Ucraina şi Rusia, doi dintre cei mai mari producători de culturi din lume, ar putea duce la o criză alimentară „la scară globală”, consideră ministrul francez al Agriculturii, Julien Denormandie, la sosirea sa la Consiliul Agriculturii de la Bruxelles. „Războiul are un impact direct asupra preţurilor cerealelor, îngrăşămintelor şi furajelor”, a adăugat oficialul.

8 coridoare umanitare

De la începutul războiului din Ucraina, cel puţin 115 copii au fost ucişi şi 148 au fost răniţi. Aceasta este ceea ce transmite Procuratura Generală a Ucrainei.

Peste 2,1 milioane de persoane care au fugit de războiul din Ucraina au trecut graniţa în Polonia de la începutul conflictului. Poliţia de frontieră poloneză a raportat pe Twitter, vorbind despre 2.114.000 de refugiaţi din 24 februarie, dintre care 33.800 au sosit ieri. Astăzi 5.700 de oameni au trecut deja graniţa.

Boris Johnson se gândeşte să meargă la Kiev cât mai curând posibil pentru o întâlnire personală cu preşedintele Zelenski. Potrivit Daily Mail, prin această călătorie, premierul britanic intenţionează să arate sprijinul Ucrainei în războiul cu Rusia. Johnson le-a cerut oficialilor săi să studieze caracterul practic şi valoarea unei călătorii în capitala Ucrainei pentru discuţii.

Autorităţile de la Kiev anunţă că s-a ajuns la un acord cu ruşii pentru evacuarea civililor din oraşele cu 8 coridoare umanitare. Mariupol nu face însă parte din acord: aici, a spus vicepremierul, eforturile de a aduce provizii umanitare continuă să eşueze.

UPDATE 9:25

Scurgerile de amoniac, oprite

Scurgerile de amoniac de la uzina chimică Sumîkimpro, din Sumî, nord-estul Ucrainei, au fost oprite, în timp ce locuitorilor din Sumî li s-a spus să respire prin pansamente de tifon înmuiate în acid citric. Cu toate acestea, nu ar exista riscuri pentru sănătate pentru populaţie, aşa cum a spus primarul Dmytro Zhyvytskyiy. Uzina  este situată la periferia de est a Sumî, care are o populaţie de aproximativ 263.000 de locuitori şi a fost bombardată regulat de trupele ruse în ultimele săptămâni.

O nouă rundă de discuţii între delegaţiile ruse şi ucrainene este programată astăzi, pentru a încerca să găsească o soluţie la criza din Ucraina, după ce Kievul a respins ultimatumul Moscovei pentru Mariupol. După cum a explicat şeful negociatorilor de la Kiev şi consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski, Mikhailo Podoliak, discuţiile vor avea loc prin link video, susţine agenţia de presă UNIAN. „Grupurile de lucru au lucrat intens în ultimul timp”, a spus Podoliak.

Rusia a tras două rachete într-o tabără de antrenament militar din Rivne, vestul Ucrainei, potrivit lui Vitali Koval, şeful administraţiei regionale, într-o declaraţie video în care a explicat că atacurile au avut loc la primele ore ale acestei dimineţi.

UPDATE 8:50

„Luptele grele continuă la nord de Kiev”, în timp ce „avansul rusesc din nord-estul” capitalei a încetat, arată cel mai recent raport al serviciilor secrete britanice despre războiul din Ucraina, explicând că „rezistenţa ucraineană a respins avansul dinspre nord-vest”. „În ciuda lipsei de progres, Kievul rămâne principala ţintă militară a Rusiei”, continuă raportul.

Armata rusă a confiscat 5 nave care transportau zeci de mii de tone de cereale în portul Berdianskm din sudul Ucrainei, în largul coastei Zaporijie, afirmă guvernatorul Oleksandr Staruk. Martori oculari citaţi de „Kiev Independent” susţin că navele au fost deturnate de remorchere ruseşti.

Forţele armate ucrainene au raportat obuze de artilerie trase din mare spre oraşul Odesa, din sudul ţării, în această dimineaţă. Un scurt video a fost postat şi pe Twitter arată explozii de-a lungul coastei Mării Negre.

Început de criză în Belarus

Un total de 7.295 de persoane au fost evacuate ieri, patru dintre cele şapte coridoare umanitare au funcţionat. Acest lucru a fost declarat de viceprim-ministrul Ucrainei, Iryna Vereshchuk. Un total de 3.985 de persoane au fost evacuate din Mariupol la Zaporizhzhya cu autobuzul din Berdiansk şi cu maşini private, a adăugat el.

Belarus a cunoscut o scădere a veniturilor bugetare din exporturile de potasiu şi petrol din cauza sancţiunilor, a declarat de ministrul de finanţe, Iuri Seliverstov. „Au fost probleme cu veniturile din sectoarele care au fost supuse sancţiunilor şi care nu au fost încă reajustate”, a subliniat Seliverstov la televiziunea din Belarus. O scădere a veniturilor care a fost observată doar în ultima lună, a spus el. 

UPDATE 08:00

Ambasadorul chinez în Statele Unite a negat informaţia conform căreia China ar fi trimis arme şi muniţii pentru a sprijini războiul Rusiei în Ucraina şi a repetat, într-un interviu acordat CBS, că Beijingul „va face totul pentru a atenua criza”.

Qin Gang a catalogat drept „dezinformări” ştirile potrivit cărora China ar furniza arme ruşilor şi menţionează că ţara lui trimite ajutor umanitar, pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de conflict.

Asta în timp ce atacurile ruşilor provoacă noi daune în Ucraina. Se înregistrează scurgeri de amoniac de la o fabrică din Sumî, zonă aflată sub asediu. AICI, detalii.

UPDATE 7:25

Potrivit Washington Post, oficialii de la Casa Albă au găzduit un briefing privat pe Zoom pentru aproximativ 30 de influenţi TikTok, pentru a-i ţine la curent cu cele mai recente mesaje ale SUA despre Ucraina.

A fost bombardat un centru comercial din Kiev. Facebook-ul rusesc, piratat

Bilanţul morţilor din bombardamentul rusesc care a lovit în cursul nopţii unele case şi un centru comercial din Kiev, în cartierul Podil, a crescut la cel puţin patru morţi, potrivit presei locale şi internaţionale, cafre citează serviciile de salvare.

Reţeaua de socializare rusă VKontacte (Vk), Facebook rusă, a fost piratată şi folosită pentru a trimite utilizatorilor informaţii despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv greutăţile armatei Moscovei şi bombardarea infrastructurii civile. Contul oficial al reţelei de socializare ar fi transmis mesaje precum: „Armata rusă a distrus multe oraşe paşnice şi infrastructuri civile. Zeci de mii de civili au fost răniţi şi peste 5.000, inclusiv 100 de copii, au murit”, „Niciuna dintre sarcinile stabilite de armata rusă nu a fost îndeplinită: sute de unităţi de echipamente au fost distruse, zeci de mii de soldaţi au fost răniţi , 560 au fost luaţi prizonieri şi peste 11 mii au murit în Ucraina”.

05.20 - Mass-media: Elveţia vrea să găzduiască discuţii Kiev-Moscova
Elveţia este pregătită să găzduiască discuţii între Ucraina şi Rusia, potrivit Kyiv Independent. Preşedintele Ignazio Cassis a spus că speră că „tunurile vor fi tăcute în curând” şi că Elveţia este pregătită să medieze sau să găzduiască negocieri, a scris presa ucraineană pe contul său de Twitter, amintind că Cassis va vizita astăzi graniţa dintre Polonia şi Ucraina. În urmă cu două zile, preşedintele elveţian s-a adresat omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, pretinzând că este

UPDATE 7:15

Joe Biden, preşedintele SUA, va avea o conversaţie telefonică astăzi (la ora 11.00, ora Italiei, la 17:00 în Italia) cu preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz, premierul italian Mario Draghi şi cu premierul britanic Boris Johnson, pentru a discuta despre „un răspuns coordonat la atacul nejustificat şi nejustificat al Rusiei asupra Ucrainei”, relatează Casa Albă.

Joe Biden va pleca în Polonia pe 25 martie, după ce va participat la Bruxelles pe 24 martie, la summitul NATO şi la Consiliul European privind Ucraina în ziua precedentă. La Varşovia, preşedintele SUA va avea o întâlnire bilaterală cu preşedintele polonez Andrej Duda.

UPDATE 07:00

Ultimatum de la Moscova pentru Mariupol: „Renunţaţi până mâine dimineaţă”. Kiev a răspuns prompt: „Predarea nu este o opţiune”. Mai multe bombe au căzut în capitala Ucrainei.

După ultimatumul ruşilor de la Mariupol, începe bătălia finală. Zelenski: „Ruşii sunt la naziştii”.

Trupele ruse înaintează în Ucraina spre capitală. În Homstel, o suburbie a Kievului, ruşii apar efectuând percheziţii din casă în casă. În videoclipul surprins de camere de luat vederi externe, soldaţii sunt văzuţi spargând o uşă a unei clădiri, intrând în lift şi distrugând camera de securitate internă. Între timp, în timp ce un tanc trece pe străzi, un rezident care ridică mâinile în semn de capitulare este luat ostatic. 

UPDATE 04:20 Mariupol nu cedează

Oraşul Mariupol nu va înceta să se apere şi continuă cu îndârjire lupta.

„Nu se poate avea încredere în promisiunile umanitare ale Moscovei.Vom lupta până la ultimul nostru soldat”, a declarat consilierul primarului din Mariupol, Piotr Andryushchenko.
 

UPDATE 04:00

Cel puţin 902 de persoane au murit în Ucraina de la începutul invaziei pe scară largă începută de Rusia. Aproximativ 1.459 de ucraineni au fost răniţi. Cifrele au fost raportate de Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului.

UPDATE 03:40 

Metroul din Kiev a devenit casă pentru zeci de persoane care se ascund de bombardamente.

UPDATE 03:00

Ideea unei misiuni NATO în Ucraina va fi greu de implementat din punct de vedere al dreptului internaţional. Acest lucru a fost declarat de ambasadorul Poloniei în Statele Unite, Marek Magerowski.

UPDATE 02:45 Steagurile ucrainene sunt peste tot în Varşovia

De asemenea, transportul public este complet gratuit pentru refugiaţii ucraineni. Ajutorul umanitar poate fi predat în fiecare supermarket din oraş.

UPDATE 02:30

„Afirmaţiile conform cărora Estonia şi-ar fi trimis toate rachetele antitanc Javelin în Ucraina sunt neadevărate”, a declarat generalul locotenent Martin Herem, comandantul Forţelor de Apărare Estoniene.

Potrivit acestuia, anumite persoane au susţinut că Estonia şi-ar fi trimis aproape toate armele sale antitanc în Ucraina. „Este o minciună deliberată”, a scris Herem pe pagina sa de Facebook.

Comandantul Forţelor de Apărare Estoniene a subliniat că, în cazul Javelinului, ţara a furnizat Kievului doar muniţie. Nu a fost trimis nici măcar un complex de lansare, potrivit acestuia.

UPDATE 02:15 Gest impresionant făcut de David Beckham pentru poporul ucrainean

Fostul star de fotbal David Beckham a predat conturile sale de socializare de pe Instagram şi Facebook, cu peste 71,5 milioane de abonaţi, medicului ucrainean Irina Kondratova, şefa Centrului regional perinatal din Harkiv, care va arăta lumii viaţa reală din spitalele din Ucraina.

UPDATE 02:00

Slovenia îşi va întoarce în curând diplomaţii la Kiev. Acest lucru a fost anunţat de prim-ministrul Janez Janshi, menţionând că Ucraina are acum nevoie de sprijin diplomatic direct.

”Lucrăm pentru ca UE să facă acelaşi lucru”, a adăugat Janshi.

UPDATE 01:45 Telegram depăşeşte WhatsApp

Telegram a depăşit pentru prima dată WhatsApp în Rusia - ponderea sa în volumul total al traficului de mesagerie în primele 2 săptămâni din martie a crescut de la 48% la 63% faţă de aceeaşi perioadă din februarie.

Telegram este acum principalul mijloc de comunicare în 82 de regiuni ale Rusiei.

UPDATE 01:30 Cel puţin un mort în urma unor explozii produse în capitala Ucrainei 

Mai multe explozii au fost semnalate, duminică seară, în zone din capitala Ucrainei, Kiev, iar cel puţin o persoană a fost ucisă în urma atacurilor armatei ruse, a anunţat primarul Vitali Klitschko.

UPDATE 01:00 Boris Johnson a vorbit cu Volodimir Zelenski despre modalităţi de asistenţă care vor fi analizate de NATO şi G7 

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a discutat, duminică după-amiază, cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, despre modalităţi suplimentare de ajutare a Ucrainei pe care urmează să le propună la reuniunile Alianţei Nord-Atlantice şi Grupului G7 programate peste câteva zile.

UPDATE 00:45 Primăria Praga vrea să instaleze refugiaţi ucraineni în clădirile care aparţin ambasadei Rusiei

Unele dintre aceste clădiri sunt goale şi nefolosite. Autorităţile oraşului consideră că acestea pot fi folosite în folosul celor aflaţi în nevoie.

Ambasada Rusiei nu a răspuns încă cererii autorităţilor de la Praga privind intenţia de a caza refugiaţii în sediul lor.

UPDATE 00:30 Raportul Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei privind invazia rusă

  1. Ocupanţii ruşi continuă agresiunea armată pe scară largă împotriva Ucrainei.
  2. Sarcinile ocupanţilor privind înfrângerea Forţelor Armate, accesul la frontierele administrative ale regiunilor Doneţk şi Lugansk, încercuirea Kievului şi stabilirea controlului asupra malului stâng al Ucrainei nu au fost îndeplinite.
  3. O parte a inamicului a reuşit să atingă obiectivul în zona operaţională Doneţk şi să menţină coridorul de uscat în partea de sud a regiunilor Herson, Zaporizhia şi Doneţk.
  4. Din cauza lipsei de succes semnificativ în operaţiunea de la sol, diseminarea dezinformarii şi propagandei în rândul populaţiei Rusiei continuă - se pregătesc lucrările de bază pentru a justifica prelungirea războiului şi a crea o concepţie greşită cu privire la eficacitatea sancţiunilor internaţionale.
  5. Ocupanţii ruşi au tras rachete şi bombe în timpul zilei, folosind activ raiduri aeriene. Ocupanţii şi-au concentrat atacurile asupra infrastructurii importante şi a zonelor rezidenţiale, pentru a intimida populaţia civilă şi a reduce potenţialul economic al Ucrainei.

UPDATE 00:15 

Ocupanţii au oferit primăriei din Mariupol să treacă de partea Rusiei. Aşadar, autorităţile locale trebuie să emită până dimineaţa un răspuns.

Rezumatul zilei

  • Forţele ruse şi ucrainene se luptă pentru a deţine controlul oraşului-port Mariupol
  • Rusia loveşte Ucraina cu rachete de croazieră de pe nave aflate în Marea Neagră şi Marea Caspică
  • Oamenii scăpaţi din bombardamentul puternic din Mariupol sunt deportaţi cu forţa în Rusia
  • Ruşii infirmă şi declară că au pus la dispoziţie benevol autocare refugiaţilor
  • Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski solicită Israelului echipament militar: „Toată lumea ştie că sistemele de apărare israeliene antirachetă sunt cele mai bune”
  • Şapte coridoare umanitare s-au deschis duminică pentru a permite civililor să părăsească zonele aflate în prima linie
  • Aproximativ 10 milioane de persoane au fost strămutate, dintre care aproape 3.4 milioane s-au refugiat în ţările vecine
  • Banca centrală a Rusiei a permis un număr limitat de operaţiuni suplimentare pe piaţa financiară în următoarele două săptămâni, ca să mai atenueze din efectele restricţiilor

Din 8 coridoare umanitare au funcţionat 7. În total, 8.057 de persoane au fost salvate astăzi 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici