A murit Colin Powell. Unul dintre artizanii politicii externe a SUA din sfârşitul secolului XX şi în primii ani ai secolului XXI-lea

Colin Powell, primul secretar de stat de culoare al SUA a cărui contribuţie în mai multe administraţii republicane a contribuit la modelarea politicii externe americane în ultimii ani ai secolului XX şi în primii ani ai XXI-lea, a murit din cauza complicaţiilor Covid-19, a spus familia sa Facebook.

4575 afișări
Imaginea articolului A murit Colin Powell. Unul dintre artizanii politicii externe a SUA din sfârşitul secolului XX şi în primii ani ai secolului XXI-lea

A murit Colin Powell. Unul dintre artizanii politicii externe a SUA din sfârşitul secolului XX şi în primii ani ai XXI-lea

Omul politic, în vârstă de 84 de ani, a vizitat şi România în mai multe rânduri .

„Generalul Colin L. Powell, fost secretar de stat al SUA, a decedat în această dimineaţă din cauza complicaţiilor Covid 19”, a scris familia Powell pe Facebook.

„Am pierdut un soţ remarcabil şi iubitor, un tată, un bunic şi un mare american”, au spus ei, menţionând că a fost complet vaccinat.

Powell a fost un soldat profesionist şi deschizător de drumuri, cariera l-a purtat de la serviciul de luptă în Vietnam până la a deveni primul consilier de securitate naţională de culoare în timpul preşedinţiei lui Ronald Reagan şi cel mai tânăr şi primul preşedinte afro-american al Statului Major General sub preşedinţia lui George H.W. Bush.

Popularitatea sa a crescut în urma victoriei coaliţiei conduse de SUA în timpul războiului din Golf şi, pentru o perioadă la mijlocul anilor 90, a fost considerat cu şanse mari să devină primul preşedinte de culoare al Statelor Unite, relatează CNN.

Popularitate sa a fost totuşi zdruncinată după ce în calitate de prim secretar de stat al lui George W. Bush, a prezentat informaţiile trunchiate în faţa Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru a pleda în favoarea războiul din Irak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici