A murit fostul preşedinte chinez Jiang Zemin. Reformele sale au dus la o creştere economică explozivă

Fostul preşedinte chinez Jiang Zemin, care şi-a scos ţara din izolare după zdrobirea protestelor pro-democraţie din Piaţa Tiananmen şi a sprijinit reformele economice care au dus la un deceniu de creştere economică explozivă, a murit la vârsta de 96 de ani.

2019 afișări
Imaginea articolului A murit fostul preşedinte chinez Jiang Zemin. Reformele sale au dus la o creştere economică explozivă

Jiang a murit din cauza leucemiei, la Shanghai, la ora locală 12.13, a anunţat agenţia oficială de presă Xinhua, citată de The Guardian.

Ales în mod surprinzător pentru a conduce un partid comunist divizat după reprimarea din 1989 din Tiananmen, Jiang a condus China printr-o renaştere a reformelor orientate spre piaţă, prin revenirea Hong Kong-ului de sub dominaţia britanică în 1997 şi prin intrarea Beijingului în Organizaţia Mondială a Comerţului în 2001.

În timp ce China s-a deschis spre exterior, guvernul lui Jiang a eliminat disidenţa în interiorul ţării. Acesta a întemniţat activişti pentru drepturile omului, sindicali şi pro-democraţie şi a interzis mişcarea spirituală Falun Gong, pe care o considera o ameninţare la adresa monopolului asupra puterii deţinut de Partidul Comunist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici