Abolirea prostituţiei. Parlamentul spaniol votează legislaţia

Parlamentul spaniol va vota marţi dacă va elabora o legislaţie care să abolească prostituţia, să ia măsuri mai drastice împotriva proxenetismului şi să introducă pedepse mai dure pentru bărbaţii care cumpără sex, într-o iniţiativă controversată care a divizat mişcarea pentru drepturile femeilor.

4248 afișări
Imaginea articolului Abolirea prostituţiei. Parlamentul spaniol votează legislaţia

Până acum, prostituţia a fost tolerată în Spania, multe bordeluri funcţionând ca hoteluri sau alte unităţi de cazare, deşi exploatarea sexuală şi proxenetismul sunt ilegale.

Măsura face parte dintr-o campanie progresistă a Partidului Socialist al premierului Pedro Sanchez de a extinde drepturile femeilor şi ar face ca lucrătorii sexuali să fie trataţi ca victime care trebuie protejate, aşa cum ar fi în cazul unei interdicţii totale a prostituţiei, relatează Reuters.

Socialiştii, care guvernează într-o coaliţie minoritară cu partenerul minoritar de extremă-stânga Unidas Podemos, doresc să introducă pedepse cu închisoarea mai mari pentru proxenetism, eliminând cerinţa actuală ca poliţia să demonstreze că există o relaţie de exploatare cu lucrătorul sexual.

Propunerea ar pedepsi, de asemenea, orice persoană care foloseşte un local pentru prostituţie şi bărbaţii care cumpără sex, cu pedepse agravate dacă victima este minoră sau clasificată ca fiind vulnerabilă.

Propunerea a stârnit dezbateri intense în cadrul mişcării locale pentru drepturile femeilor.

Unele organizaţii care lucrează cu femeile traficate şi prostituate, cum ar fi Medicos del Mundo, consideră că este un pas în direcţia cea bună, în timp ce altele, precum Antigona, un grup de academicieni care sunt în favoarea legalizării prostituţiei, spun că riscă să ducă la clandestinitate migranţii şi să îi facă mai vulnerabili în faţa reţelelor de trafic de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici