ACCIDENTUL din UNGARIA: Şoferul bulgar suspectat de producerea accidentului a fost arestat

Poliţia ungară l-a arestat pe şoferul bulgar suspectat de producerea accidentului pe autostrada M5, la 25 de kilometri sud-est de Budapesta, în care au murit trei cetăţeni români, iar alţi şase sunt grav răniţi.

1159 afișări
Imaginea articolului ACCIDENTUL din UNGARIA: Şoferul bulgar suspectat de producerea accidentului a fost arestat

ACCIDENTUL din UNGARIA: Şoferul bulgar suspectat de producerea accidentului a fost arestat (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut vineri seara de poliţia pe site-ul său de Internet, relatează MTI

Un camion de 42 de tone cu numere de înmatriculare bulgăreşti, care se îndrepta spre Budapesta, a intrat vineri dimineaţa în vehiculele oprite în coloană într-un ambuteiaj pe autostradă, fără urme de frânare. Coliziunea a implicat trei microbuze şi şase autoturisme, a declarat Ministerul ungar de Interne.

Treisprezece persoane au fost grav rănite, iar 14 au suferit răni uşoare, printre acestea numărându-se şi şoferul bulgar. Toţi răniţii, inclusiv din România, Bulgaria, Serbia şi Turcia sunt trataţi în trei spitale din Budapesta şi două din provincie.

Ministrul ungar de Interne Sandor Pinter şi cel de Externe Janos Martonyi au transmis condoleanţe familiilor victimelor şi au asigurat partea română că Ungaria va face tot posibilul pentru a rezolva problemele legate de accident. Secretarul de stat pentru Sănătate, Miklos Szocska, a declarat că toţi răniţii primesc îngrijire medicală adecvată.

Vineri după-amiază, România a trimis un avion militar la Budapesta pentru a repatria răniţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici