Adrian Zuckerman, propus de preşedintele Donald Trump pentru funcţia de ambasador american în ţara noastră, pledează pentru independenţa justiţiei şi consolidarea democraţiei în România

Adrian Zuckerman, propus de preşedintele Donald Trump pentru funcţia de ambasador american în România, a lăudat, în Senatul SUA, performanţele României, dar a insistat că sunt necesare eforturi pentru independenţa justiţiei, combaterea corupţiei şi îmbunătăţirea mediului de afaceri.

1496 afișări
Imaginea articolului Adrian Zuckerman, propus de preşedintele Donald Trump pentru funcţia de ambasador american în ţara noastră, pledează pentru independenţa justiţiei şi consolidarea democraţiei în România

Adrian Zuckerman pledează pentru independenţa justiţiei şi consolidarea democraţiei în România

"Sunt onorat să apar astăzi în faţa dumneavoastră în calitatea de persoană nominalizată de preşedintele Donald Trump pentru postul de ambasador al Statelor Unite în România. Sunt umil şi foarte recunoscător pentru încrederea acordată de preşedintele Trump. De asemenea, vă mulţumesc tuturor pentru evaluare", a declarat Adrian Zuckerman în cursul audierii în cadrul Comisiei pentru Afaceri Externe a Senatului SUA.

Adrian Zuckerman a prezentat detalii despre familia sa şi despre mutarea acesteia în Statele Unite.

"România a înlăturat oribilul regim comunist în decembrie 1989, acum mai puţin de 30 de ani, un moment la care am sperat mereu, dar despre care nu credeam că o să apuc să îl văd. Cu toate acestea, statul democratic român este încă la început", a declarat Zuckerman.

"România are o mare importanţă economică, militară şi geostrategică. Situată în sud-estul Europei, este un punct economic de intrare în Europa şi un aliat militar de încredere pentru SUA. După 1989, România a instituit o formă de guvernare parlamentară democratică, s-a alăturat NATO, a aderat la Uniunea Europeană, a devenit un aliat strategic al Statelor Unite. Cel mai important aspect pentru relaţia SUA-România este cooperarea militară", a subliniat Adrian Zuckerman, amintind că în România sunt efective militare SUA şi un sistem antibalistic. De asemenea, Zuckerman a lăudat performanţele economice ale României, enumerând resursele ţării noastre.

"Deşi au fost realizate multe lucruri în România, există loc de îmbunătăţiri. Pentru a continua progresele incredibile înregistrate în ultimii 29 de ani, România trebuie să menţină acţiunile de combatere a corupţiei, să creeze un climat mai bun pentru investiţii, să investească în infrastructură, în sistemul medical, în educaţie, să consolideze administraţia publică. Investitorii vor o relaţie bazată pe încrederea mutuală cu factorii decizionali români", a insistat Zuckerman.

"Dacă voi fi confirmat în funcţie, voi susţine notabilele eforturi anticorupţie din Romania. Combaterea corupţiei şi susţinerea independenţei justiţiei sunt vitale pentru prosperitatea pe termen lung a regiunii şi pentru securitate, precum şi pentru cooperarea extraordinară între autorităţi şi în materie de securitate care există între Statele Unite şi România. Mai sunt multe de făcut pentru stimularea, susţinerea şi încurajarea instituţiilor democratice", a continuat el.

"Pericolele Rusiei agresive care încearcă să destabilizeze democraţii din Europa, din interior şi exterior, sunt substanţiale şi nu pot fi subestimate. Sunt încrezător că prin spiritul de conducere activ al SUA, prin asistenţă şi prietenie, România va aborda aceste provocări şi va prospera. Dacă voi fi confirmat în funcţie, mă angajez să folosesc toată energia pentru a avansa interesele ţării noastre în România", a insistat Zuckerman.

Taguri:
sua,
zuckerman,
românia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici