BREAKING NEWS  Al doilea balon "meteorologic" provenit din China a fost depistat deasupra Americii Latine. Blinken: „o încălcare clară a suveranităţii SUA şi a dreptului internaţional”

Secretarul de Stat numeşte incidentul din spaţiul aerian american drept o „încălcare clară a suveranităţii SUA şi a dreptului internaţional”.

4369 afișări
Imaginea articolului Al doilea balon "meteorologic" provenit din China a fost depistat deasupra Americii Latine. Blinken: „o încălcare clară a suveranităţii SUA şi a dreptului internaţional”

@RealMattCouch, Twitter

Potrivit Pentagonului, un al doilea balon chinez a fost depistat deasupra Americii Latine, chiar în momentul în care secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a amânat o vizită oficială în China după pătrunderea unui balon chinezesc de mare altitudine în spaţiul aerian american. 

„Avem rapoarte despre un balon care tranzitează America Latină”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder.

„Acum evaluăm că este un alt balon de supraveghere chinez”, a transmis secretarul potrivit The Guardian

Vineri, în Coreea de Sud, Blinken a spus că a vorbit cu Wang Yi, principalul diplomat al Chinei, şi „a precizat că prezenţa acestui balon de supraveghere în spaţiul aerian american este o încălcare clară a suveranităţii SUA şi a dreptului internaţional”.

Blinken a  transmis că „Statele Unite sunt angajate în menţinerea relaţiilor diplomatice cu China şi că plănuieşte să viziteze Beijingul atunci când condiţiile îi permit”.

„Primul pas este scoaterea mijloacelor de supraveghere din spaţiul nostru aerian. Pe asta ne concentrăm”, a comunicat el reporterilor.

Analistul american Matt Couch a postat pe Twitter că Pentagonul a confirmat depistarea celui de-al doilea balon chinezesc deasupra SUA.  

Acelaşi analist politic a postat un clip cu o explozie deasupra statului american Montana, sâmbătă, 4 februarie, la ora 3 dimineaţa (ora locală). Unii comentatori suspectează că a fost un alt balon chinezesc şi că forţele militare americane l-au doborât, fără a publica un comunicat oficial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici