Al-Qaida a înfiinţat un "ministat" în sud-estul Yemenului

Organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia a înfiinţat un "ministat" în zona Mukalla, în sud-estul Yemenului, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Reuters.

3146 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida a înfiinţat un "ministat" în sud-estul Yemenului

Al-Qaida a înfiinţat un "ministat" în sud-estul Yemenului (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Filiala yemenită a reţelei teroriste Al-Qaida ocupă de mai multe luni Mukalla, un oraş-port de 500.000 de locuitori situat în sud-estul Yemenului.

Teroriştii au creat practic un "ministat" în această zonă, anulând impozitele locale şi efectuând controale la frontiere, inclusiv la intrarea în port, cu ambarcaţiuni de mare viteză.

În înregistrările video de propagandă, militanţii Al-Qaida se laudă că au construit infrastructură rutieră şi că administrează numeroase spitale.

Existenţa "ministatului" terorist este confirmată de zeci de diplomaţi şi de membri ai serviciilor de securitate yemenite.

Apariţia zonei aflate sub controlul Al-Qaida este una dintre consecinţele neintenţionate ale intervenţiei militare saudite în războiul civil din Yemen, notează Reuters. Intervenţia militară saudită, susţinută de Statele Unite, a reuşit să consolideze organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici