Alegeri cruciale pentru Biden. Sondaj: 7 din 10 alegători, nemulţumiţi de starea naţiunii americane

Alegătorii care au participat la scrutinul parlamentar din acest an sunt în general nemulţumiţi de starea naţiunii şi au o părere în mare parte negativă despre preşedintele Joe Biden, potrivit rezultatelor preliminare la nivel naţional ale sondajului la ieşirea de la urne realizat pentru CNN şi alte reţele de ştiri de Edison Research.

888 afișări
Imaginea articolului Alegeri cruciale pentru Biden. Sondaj: 7 din 10 alegători, nemulţumiţi de starea naţiunii americane

Mai mult de 7 din 10 s-au declarat mai puţin mulţumiţi de felul în care merg lucrurile în ţară, iar aproximativ o treime au declarat că nu sunt doar nemulţumiţi, ci şi furioşi pe starea naţiunii.

Rata de aprobare a lui Biden se situează la aproximativ 45% în rândul alegătorilor din acest an - aproape identică cu rata de aprobare de 45% a lui Donald Trump de atunci, în urmă cu patru ani, în rândul alegătorilor de la jumătatea mandatului din 2018. Iar alegătorii din aceste alegeri au fost de peste două ori mai predispuşi să îl dezaprobe puternic pe Biden decât să îl aprobe puternic, notează CNN.

Aproape jumătate dintre alegători au spus că politicile lui Biden dăunează în mare parte ţării, aproximativ 36% au spus că politicile sale ajută în mare parte, iar restul că nu fac nicio diferenţă.

Mulţi alegători nu au văzut votul lor în Congres ca pe un referendum asupra preşedintelui - aproape jumătate au spus că Biden nu a fost un factor în votul lor, în timp ce aproximativ 18% au spus că votul lor a fost pentru a-şi exprima sprijinul pentru Biden, iar aproximativ o treime că a fost pentru a-şi exprima opoziţia faţă de el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici