Alianţă Franţa-Germania în vederea unei ameliorări a etichetării cărnii în UE

Guvernele francez şi german doresc să consolideze etichetarea la nivel european în privinţa originii cărnii din semipreparate, a anunţat miercuri ministrul francez al Agriculturii Stéphane Le Foll.

135 afișări
Imaginea articolului Alianţă Franţa-Germania în vederea unei ameliorări a etichetării cărnii în UE

Alianţă Franţa-Germania în vederea unei ameliorări a etichetării cărnii în UE

Împreună cu ministrul german al Agriculturii Ilse Aigner, el speră să iniţieze această dezbatere la Bruxelles "încă de săptămâna viitoare", la reuniunea miniştrilor Agriculturii din ţările Uniunii, a declarat ministrul francez pentru presă.

"Având în vedere că această carne este un ingredient (care reprezintă) mai puţin de 50%, nu există nicio obligaţie de a spune de unde vine, iar acest lucru este cel care este necesar să fie modificat", a subliniat Le Foll.

"Am discutat cu ministrul german cu puţin timp în urmă şi este pe aceeaşi linie, deci vom încerca să pregătim un memorandum comun pentru viitorul Consiliu agricol, adică pentru săptămâna viitoare", a insistat ministrul francez.

De aproximativ zece zile, carne de cal este descoperită în semipreparate congelate etichetate în mod fals ca "vită" şi vândute prin intermediul unor reţele de mare distribuţie în mai multe ţări europene, inclusiv în Franţa şi Germania, dar şi la Hong Kong.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici