Alocaţiile copiilor românilor care lucrează în Austria, în pericol: Proiectul care prevede indexarea

Posibila modificare a modalităţii de indexarea a alocaţiilor copiilor imigranţilor din Austria, implicit cei români, a fost subiect de discuţie între ministrul Lia Olguţa Vasilescu şi comisarul european pentru Afaceri Sociale. În cazul în care trece o asemenea măsură, nu ar fi exclus să se ajungă la procedura de infringement.

1986 afișări
Imaginea articolului Alocaţiile copiilor românilor care lucrează în Austria, în pericol: Proiectul care prevede indexarea

Alocaţiile copiilor românilor care lucrează în Austria, în pericol: Proiectul care prevede indexarea

Dacă proiectul va trece de Parlamentul austriac, alocaţiile vor fi diminuate în cazul lucrătorilor proveniţi din ţări cu costuri de trai mai mici, cum ar fi România (reducerea putând ajunge la 50%).

Comisia Europeană a transmis deja că va investiga dacă politica austriacă este discriminatorie în cazul lucrătorilor din Uniunea Europeană.

Nu este exclus ca statul austriac să rişte şi o procedură de infringement pentru nerespectarea drepturilor copiilor muncitorilor din statele Uniunii Europene.

Problema alocaţiilor muncitorilor români a fost ridicată recent şi în Germania. În luna august, primarii unor oraşe din Germania avertizau că pacea socială riscă să fie periclitată din cauza sutelor de milioane de euro pe care autorităţile le plătesc pentru alocaţiile a aproape 270.000 de copii ai imigranţilor, inclusiv mulţi români. Guvernul federal de la Berlin informa că numărul copiilor imigranţilor care primesc alocaţii din Germania a crescut cu 10,4% în ultimul an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici