Angajaţi ai Poliţiei din New York au modificat pe Wikipedia informaţii despre violenţele unor colegi

Angajaţi ai Poliţiei din New York (New York Police Department/ NYPD) au modificat mai multe articole publicate în enciclopedia online Wikipedia care vorbesc despre brutalitatea colegilor lor, informează site-ul revistei Rolling Stone.

143 afișări
Imaginea articolului Angajaţi ai Poliţiei din New York au modificat pe Wikipedia informaţii despre violenţele unor colegi

Angajaţi ai Poliţiei din New York au modificat pe Wikipedia informaţii despre violenţele unor colegi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Persoane care au folosit computere ale căror adrese de internet (IP) aparţin NYPD au operat modificări substanţiale în numeroase pagini Wikipedia care vorbesc despre brutalitatea poliţiştilor newyorkezi, dar şi în anumite articole asociate cu industria muzicală.

Potrivit publicaţiei newyorkeze Capital, modificările şi chiar ştergerea unor fraze şi paragrafe din articole despre Sean Bell, Amadou Diallo şi Eric Garner au fost operate de la 85 de calculatoare care se află în 1 Police Plaza, sediul general al Poliţiei din New York.

"Acest caz face obiectul unei anchete interne", a declarat Cheryl Crispin, purtătoare de cuvânt a Poliţiei din New York. Alte modificări operate de la calculatoarele NYPD au vizat articolele despre tehnica "stop-and-frisk" (procedură de oprire şi percheziţionare intempestivă a pietonilor de către Poliţia din New York, n.r.), o pagină care face un sumar al brutalităţilor comise de poliţiştii newyorkezi, dar şi mai multe pagini despre diverşi politicieni din aceeaşi metropolă americană. Nu se ştie deocamdată cine a operat acele modificări ale textelor de pe Wikipedia.

De asemenea, nu se ştie dacă o singură persoană a operat toate acele modificări pe Wikipedia sau dacă articolele respective au fost modificate de mai multe persoane care au acces la calculatoarele Poliţiei din New York, deoarece modificările operate nu au vizat doar articolele despre brutalitatea poliţiştilor newyorkezi. O modificare efectuată din sediul general al NYPD a vizat un articol despre Geddy Lee, solistul trupei Rush.

O altă modificare ciudată a vizat pagina de pe Wikipedia a grupului britanic Chumbawamba. Numele a trei membri din această trupă pop-funk au fost şterse şi înlocuite cu numele unor persoane necunoscute - Danny Levine, Paul Law şi Mark Kraljevic. Organigrama oficială a NYPD indică faptul că toate cele trei nume aparţin unor angajaţi ai Poliţiei din New York.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici