Angela Merkel: Sancţiunile împotriva Rusiei rămân inevitabile

Cancelarul german Angela Merkel a insistat, joi, că suveranitatea Ucrainei rămâne un obiectiv pentru Europa şi a asigurat că sancţiunile împotriva Rusiei rămân "inevitabile" până când acest obiectiv va fi îndeplinit.

774 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Sancţiunile împotriva Rusiei rămân inevitabile

Angela Merkel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Obiectivul acţiunii noastre este şi rămâne o Ucraină suverană şi unită teritorial, care să-şi poată decidă viitorul", a declarat Angela Merkel, într-un discurs susţinut în Bundestag.

Angela Merkel a insistat, de asemenea, că Europa este în continuare interesată să menţină dialogul cu Moscova, iar obiectivul este "cooperarea europeană în materie de securitate cu Rusia, nu împotriva Rusiei". "Până când acest obiectiv va fi atins (...) sancţiunile rămân inevitabile", a subliniat Merkel.

Ea a reafirmat că nu este avută în vedere o soluţie militară pentru conflictul ucrainean şi a pledat pentru susţinerea politică şi economică a Ucrainei, care, la rândul său, trebuie să-şi "modernizeze economia, să consolideze statul de drept şi să combată corupţia".

Liderii UE participă joi la Bruxelles la un summit european consacrat viitorului relaţiei UE cu Moscova, pe fondul adâncirii crizei economice în Rusia şi a situaţiei tensionate cu privire la criza din Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici