ANULAREA zborurilor American Airlines se prelungeşte/ Avioanele Boeing 737 Max rămân la sol

Compania aeriană American Airlines prelungeşte anularea zborurilor până la începutul lunii iunie, din cauza menţinerii la sol a aeronavelor Boeing 737 Max, a informat, luni, site-ul CNN.

606 afișări
Imaginea articolului ANULAREA zborurilor American Airlines se prelungeşte/ Avioanele Boeing 737 Max rămân la sol

ANULAREA zborurilor American Airlines se prelungeşte/ Avioanele Boeing 737 Max rămân la sol

Compania a declarat, duminică, că va anula în jur de 90 de zboruri zilnic, până la data de 5 iunie. Firma americană anulase, anterior, zborurile până la sfârşitul lunii aprilie.

American Airline are 24 de avioane 737 Max în flota sa, susţinând că încă asteaptă mai multe informaţii de la Administratia Federala a Aviatiei, Departamentul de Transporturi, Consiliul National pentru Siguranţa Transporturilor şi alte autorităţi de reglementare, înainte de a relua zborurile.

Avioanele Boeing 737 Max sunt ţinute la sol de la data de 13 martie, pentru o perioadă nedeterminată în Statele Unite, după ce două avioane au fost implicate în accidente mortale. O aeronavă a companiei Lion Air s-a prăbuşit în luna octombrie, iar un alt avion al companiei Ethiopian Airlines s-a prăbuşit la data de 10 martie.

Alte ţări au suspendat acest tip de avioane, imediat după prăbuşirea aeronavei companiei Ethiopian Airlines.

Cauzele accidentelor nu au fost încă determinate, dar accentul a fost pus pe o caracteristică a sistemului automat de siguranţă, care ar fi forţat vârful avionului să fie îndreptat mai jos, când a crezut, în mod greşit, că avionul exista pericolul de a se opri.

Reprezentanţii Boeing au anunţat, de asemenea, vineri, reducerea ratei de producţie pentru toate aeronavele 737 Max, de la 52 pe lună la 42. Directorul executiv Dennis Muilenburg a adăugat că Boeing a creat un comitet pentru a revizui modul în care proiectează şi dezvoltă aeronave, pentru a asigura „un nivel optim de siguranţă”.

American Airlines operează zilnic în medie 3.300 de zboruri în sistemul principal şi 3.400 prin intermediul companiilor aeriene regionale şi companiilor aeriene partenere.

Southwest Airlines (LUV), care operează 34 de aeronave 737 Max, a declarat, de asemenea, că anulează zboruri până la primirea autorizaţiei din partea FAA. Compania are un program revizuit până în aprilie şi „intenţionează să reducă în mod drastic întreruperile de călătorie în ultimul minut şi anulările din aceeaşi zi”, a declarat un purtător de cuvânt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici