Aplicaţia Telegram ia măsuri pentru protejarea identităţii protestatarilor din Hong Kong | VIDEO

Aplicaţia de mesagerie mobilă Telegram, care este populară pentru criptarea mesajelor, le va permite utilizatorilor să îşi mascheze numărul de telefon pentru a proteja protestatarii din Hong Kong faţă de monitorizarea autorităţilor, conform unui raport publicat sâmbătă de agenţia de presă Reuters.

748 afișări
Imaginea articolului Aplicaţia Telegram ia măsuri pentru protejarea identităţii protestatarilor din Hong Kong | VIDEO

Aplicaţia Telegram ia măsuri pentru protejarea identităţii protestatarilor din Hong Kong

Actualizarea aplicaţiei Telegram va fi disponibilă în câteva zile şi le va permite protestatarilor din Hong Kong să îşi protejeze identităţile, pentru a nu fi descoperiţi şi arestaţi de autorităţile Chineze.

Biroul de Securitate din Hong Kong a declarat pentru Reuters că „a acţionat în mod responsabil în perioada aceasta dificilă, pentru a restaura ordinea publică”, dar a refuzat să menţioneze dacă a folosit sau nu aplicaţia Telegram pentru identificarea protestatarilor.

TITLURILE ZILEI

Mii de protestatari din Hong Kong comunică prin intermediul a aproximativ 100 de grupuri de pe aplicaţia Telegram, conform organizatorilor protestelor, pentru a se mobiliza subtil, cu un risc minim de infiltrare a autorităţilor.

Grupurile sunt folosite pentru diseminarea informaţiilor precum data viitoarelor proteste, ştiri, locaţiile în care autorităţile folosesc tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor sau identităţile posibililor poliţişti sub acoperire din Hong Kong.

Mai mulţi protestatari s-au declarat îngrijoraţi de faptul că autorităţile se folosesc de aplicaţia Telegram pentru a monitoriza şi aresta organizatorii protestelor. Grupurile de mesagerie din cadrul aplicaţiei sunt accesibile oricui, iar protestatarii folosesc pseudonime pentru a fi mai greu de identificat.

Telegram le permite utilizatorilor să găsească alţi utilizatori prin intermediul numerelor de telefon. Această funcţie permite unui utilizator nou să vadă ce persoane din lista sa de contacte folosesc aplicaţia Telegram.

Aplicaţia potriveşte automat numerele de telefon cu numele utilizatorilor dintr-un grup. Aşadar, autorităţile trebuie să ceară serviciului de telecomunicaţii numele real al posesorului numărului respectiv pentru a afla identitatea sa reală.

Actualizarea pregătită de Telegram le va permite utilizatorilor să oprească legătura dintre numărul lor de telefon şi pseudonimul folosit în cadrul aplicaţiei.

Decizia Telegram vine în contextul în care autorităţile din Hong Kong au arestat vineri mai mulţi activişti importanţi şi trei parlamentari. Aproximativ 900 de persoane au fost arestate de la începutul protestelor din Hong Kong, acum aproape trei luni.

Demonstraţiile prodemocraţie din Hong Kong durează de aproape trei luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 700 de protestatari au fost reţinuţi, iar mulţi sunt inculpaţi.

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici