Armata franceză cumpără camionete Ford, în defavoarea modelelor europene Berlingo şi Dacia Duster

Armata franceză achiziţionează 1.000 de camionete marca Ford în cadrul unui program de înlocuire a vechilor vehicule off-road Peugeot, alegând maşinile americane în defavoarea modelelor Berlingo de la PSA Peugeot Citroen şi Dacia Duster de la Renault.

532 afișări
Imaginea articolului Armata franceză cumpără camionete Ford, în defavoarea modelelor europene Berlingo şi Dacia Duster

Armata franceză cumpără camionete Ford, în defavoarea modelelor europene Berlingo şi Dacia Duster (Imagine: Ford.ro)

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului francez al Apărării, Pierre Bayle, armata achiziţionează 1.000 de camionete Ford în cadrul unui program vizând înlocuirea flotei de vehicule off-road. Autovehiculele de teren Peugeot P4 ale armatei au intrat în serviciu în 1983, a precizat el,  relatează New York Times în ediţia electronică.

Bayle a adăugat că au fost luate în considerare şi modelele Berlingo de la PSA Peugeot Citroen şi Dacia Duster de la Renault. Dar Ford a primit comanda pentru primul lot de vehicule datorită capacităţii mari a modelului Ford Ranger, a afirmat purtătorul de cuvânt. Camioneta poate transporta cinci adulţi şi o încărcătură de o tonă, mai mult decât vehiculele franceze.

"Nu este vorba de America versus Franţa", a subliniat Bayle, în condiţiile în care niciunul dintre cele trei modele nu este produs în cele două ţări. Autovehiculul Ford Ranger este fabricat în Africa de Sud, Dacia Duster în România şi Berlingo în Spania.

Maya Vautier, o purtătoare de cuvânt a Renault, a declarat că Ford nu i-a învins efectiv pe rivalii săi francezi, întrucât aceştia nu produc vehicule off-road atât de mari. Renault nu produce în prezent nicio camionetă, dar intenţioneză să o facă în a doua jumătate a acestui an, a adăugat ea.

Programul de înlocuire a flotei de vehicule ale armatei franceze va continua în anii următori, iar autovehiculele franceze ar putea fi alese pentru alte roluri, a precizat Bayle.

Achiziţiile de autovehicule şi echipamente militare din străinătate au generat discuţii de ambele părţi ale Atlanticului de-a lungul timpului. În 2008, Pentagonul a ales compania aerospaţială europeană EADS, care fabrică avioanele Airbus, şi partenerul său american Northrop Grumman pentru un contract în vederea înlocuirii flotei americane de avioane de alimentare. Acest contract a generat proteste şi un efort de lobby intens din partea Boeing. În final, compania americană a câştigat contractul în valoare de 35 de miliarde de dolari, după ce Pentagonul a revizuit acordul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici