Armata israeliană a atacat poziţii din Fâşia Gaza, ca ripostă la un atac islamist

Armata israeliană a atacat, miercuri, poziţii din teritoriul palestinian Fâşia Gaza, ca ripostă la un atac armat lansat de militanţi islamişti şi soldat cu rănirea unui civil, în zona de frontieră, afirmă surse militare israeliene.

2729 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană a atacat poziţii din Fâşia Gaza, ca ripostă la un atac islamist

Armata israeliană a atacat poziţii din Fâşia Gaza, ca ripostă la un atac islamist

Un civil israelian care lucra la gardul metalic de la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza a fost împuşcat de un lunetist, miercuri dimineaţă, fiind rănit. Bărbatul a fost transferat la un spital din oraşul Ashkelon, conform site-ului Ynetnews.com. Atacul nu a fost încă revendicat.

În replică, tancuri israeliene au lansat obuze spre poziţii islamiste din Fâşia Gaza, teritoriu palestinian aflat sub controlul organizaţiei fundamentaliste Hamas. Potrivit unor surse medicale, trei fermieri palestinieni au fost răniţi în atac.

Incidentele intervin în contextul în care grupurile islamiste militante din Fâşia Gaza organizează o serie de exerciţii militare.

Israelul tocmai a finalizat construcţia unui zid subteran de beton, cu lungimea de 65 de kilometri, la frontiera cu Fâşia Gaza, pentru a bloca tunelurile utilizate de militanţi islamişti. La suprafaţă, există un gard metalic pe linia frontierei.

Relaţiile dintre Israel şi palestinieni rămân tensionate, pe fondul întreruperii negocierilor de pace şi al intensificării activităţilor israeliene de colonizare din Cisiordania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici