Atac aerian asupra oraşului Nikopol situat în apropiere de centrala nucleară de la Zaporojie

Un atac aerian a avut loc în noaptea de joi spre vineri la Nikopol, pe malul râului Nipru. Pe malul opus al râului se află centrala nucleară de la Zaporojie.

424 afișări
Imaginea articolului Atac aerian asupra oraşului Nikopol situat în apropiere de centrala nucleară de la Zaporojie

Atac aerian asupra oraşului Nikopol situat în apropiere de centrala nucleară de la Zaporojia

Oraşul Nikopol din sud-estul Ucrainei, situat pe malul râului Nipru, în apropiere de centrala nucleară Zaporojie, a fost atacat din nou de rachete ruseşti în cursul nopţii, potrivit autorităţilor ucrainene.

Valentyn Reznichenko, şeful administraţiei militare regionale din Dnipropetrovsk, a declarat că armata rusă a lovit două cartiere ale oraşului cu rachete Grad. De asemenea, aproximativ 40 de rachete au căzut în apropiere de Marganets, rănind trei persoane.

Zona Nikopol a fost atacată aerian aproape în fiecare noapte de unităţie ale ruşilor aflate în apropiere de centrala nucleară, susţin oficialii ucraineni.

Centrala nucleară din Zaporojie, cea mai mare de acest tip din Europa, a continuat să funcţioneze chiar dacă forţele ruseşti au ocupat-o la începutul lunii martie. De atunci, mai multe lovituri aeriene au avut loc în preajma ei, ceea ce a provocat o reacţie internaţională de condamnare.

Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc de bombardarea instalaţiei, acţiune despre care Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a spus că încalcă „pilonii indispensabili ai siguranţei şi securităţii nucleare".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici