VIDEO  Atac cu drone la o instalaţie de apărare din Iran. Ministerul iranian al Apărării: atacul a fost "nereuşit"

  • Explozii au zguduit o uzină de muniţii a Ministerului iranian al Apărării din oraşul Isfahan, din centrul Iranului, pe fondul unor rapoarte privind explozii în alte trei oraşe.
  • Ministerul iranian al Apărării susţine că dronele au lovit o instalaţie din Isfahan, în timp ce rapoartele privind exploziile din alte oraşe au declanşat o alarmă.
  • Vehicule de urgenţă şi camioane de pompieri au fost prezentate la uzina din provincia centrală Isfahan.
  • Atacul are loc pe fondul tensiunilor legate de programul nuclear iranian, precum şi de furnizarea de drone Shahed către Rusia, care au fost folosite în războiul împotriva Ucrainei.
15744 afișări
Imaginea articolului Atac cu drone la o instalaţie de apărare din Iran. Ministerul iranian al Apărării: atacul a fost "nereuşit"

Sursa foto: Twitter

O înregistrare video a surprins una dintre exploziile din Isfahan, în timp ce forţele de securitate au împânzit zona din jurul instalaţiei. Ministerul iranian al Apărării a afirmat ulterior că trei drone au vizat instalaţia într-un "atac eşuat" care nu a provocat victime şi a avariat doar acoperişul clădirii.
 
O declaraţie a Ministerului iranian al Apărării transmisă prin intermediul agenţiei de ştiri de stat IRNA a afirmat că apărarea aeriană a distrus o dronă şi că "capcanele de apărare" au prins alte două drone, conform unui raport Reuters.
 
Ministerul iranian al Apărării a afirmat că atacul cu drone a fost "nereuşit", o dronă fiind doborâtă de apărarea aeriană, iar două au explodat când au fost "prinse în capcanele apărării". Au existat "pagube minore la acoperişul atelierului".
 
Cu toate acestea, la scurt timp după rapoartele iniţiale din Isfahan, au apărut înregistrări video neconfirmate care susţin că au arătat un incendiu masiv la o instalaţie de combustibil din apropierea oraşului Azarshahr din provincia Azerbaidjanul de Est, potrivit TheDrive.
 
De asemenea, au fost raportate explozii în Karaj, în provincia Alborz, şi în apropierea oraşului Khoy, în provincia Azerbaidjanul de Vest.
 
În acest moment, The War Zone nu poate confirma afirmaţiile iraniene. Există şi alte rapoarte neconfirmate privind activitatea aeriană de la Baza aeriană Mehrabad din Teheran, care găzduieşte aeronave ale Forţelor Aeriene ale Republicii Islamice Iran, după ce o aeronavă necunoscută ar fi fost observată zburând deasupra capitalei iraniene.
 
Isfahan, situat la aproximativ 350 de kilometri la sud de Teheran, găzduieşte atât o mare bază aeriană construită pentru flota de avioane de luptă, cât şi Centrul de cercetare şi producţie de combustibil nuclear.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici