Atacuri teroriste în Kabul, inclusiv la sediul Ambasadei Pakistanului

Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar altele au fost rănite, vineri, în mai multe atacuri teroriste comise în capitala Afganistanului, Kabul, inclusiv la sediul Ambasadei Pakistanului, informează agenţia Reuters.

253 afișări
Imaginea articolului Atacuri teroriste în Kabul, inclusiv la sediul Ambasadei Pakistanului

Sursa foto: Profimedia

O persoană a fost ucisă, iar altele au fost rănite într-un atac sinucigaş comis la sediul din Kabul al partidului Hezb-e-Islami, din care face parte fostul prim-ministru afgan Gulbuddin Hekmatyar. "A avut loc un atac. Îi asigur pe concetăţeni că a fost un eşec", a declarat Gulbuddin Hekmatyar.

Într-un incident separat, indivizi înarmaţi au deschis focul asupra Ambasadei pakistaneze din Kabul. Conform Ministerului pakistanez de Externe, atacul viza asasinarea ambasadorului Ubaid-ur-Rehman Nizamani, care a scăpat nevătămat. Un agent pakistanez de securitate a suferit răni grave în urma atacului, iar un suspect a fost arestat.

Ministerul pakistanez de Externe l-a convocat pentru explicaţii pe însărcinatul cu afaceri afgan din Islamabad.

Regimul taliban afgan instalat la putere în Afganistan în 2021 în contextul retragerii coaliţiei internaţionale conduse de SUA a condamnat atacul asupra Ambasadei Pakistanului. "Emiratul Islamic Afganistan condamnă vehement atacul armat eşuat asupra Ambasadei pakistaneze din Kabul", a declarat Abdul Qahar Balkhi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Kabul.

Atacul asupra Ambasadei pakistaneze intervine în contextul în care Mişcarea Talibanilor Pakistanezi (TTP) a anunţat luni că nu va mai respecta armistiţiul cu Guvernul de la Islamabad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici