Atacurile cu drone asupra staţiilor de petrol | Regele Salman a cerut convocarea unei reuniuni de urgenţă a liderilor din Golf

Regele Salman al Arabiei Saudite a invitat duminică liderii din Golf şi ai Ligii Arabe să convoace la Mecca, pe 30 mai, reuniuni de urgenţă pentru a discuta implicaţiile atacurilor cu drone asupra unor staţii de pompare şi sabotării a patru nave pe coasta Emiratelor Arabe Unite, pootrivit Reuters.

10505 afișări
Imaginea articolului Atacurile cu drone asupra staţiilor de petrol | Regele Salman a cerut convocarea unei reuniuni de urgenţă a liderilor din Golf

Atacurile cu drone asupra staţiilor de petrol | Regele Salman a cerut convocarea unor reuniuni de urgenţă a liderilor din Golf şi ai Ligii Arabe

"Condiţiile critice actuale implică o poziţie unificată a Ligii Arabe şi a Golfului faţă de provocările şi riscurile întâmpinate", a anunţat într-un comunicat Ministerul de Externe din Emiratele Arabe Unite (EAU).

EAU, aliaţii musulmani suniţi ai Arabiei Saudite nu au acuzat pe nimeni pentru operaţiunea de sabotare a navelor petroliere, în aşteptarea unei investigaţii. Nimeni nu a revendicat sabotajul, dar două surse guvernamentale americane au declarat săptămâna trecută că oficialii americani au crezut că Iranul a încurajat grupurile de rebeli hutti sau miliţiile şiite din Irak să îndeplinească această operaţiune.

Rebelii hutti, care se luptă cu o coaliţie condusă de Arabia Saudită în Yemen, au declarat că au efectuat atacuri asupra staţiilor de pompare a petrolului din regat, care nu au afectat producţia sau exporturile celui mai mare exportator de petrol brut din lume.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici