Autopsia româncei agresate la Roma: Traumă craniană provocată de o lovitură la ceafă

Autopsia efectuată pe corpul româncei agresată la Roma a evidenţiat o profundă traumă craniană provocată de o lovitură la ceafă, precum şi o mică rană sub buză, informează pagina online a agenţiei ANSA.

80 afișări
Imaginea articolului Autopsia româncei agresate la Roma: Traumă craniană provocată de o lovitură la ceafă

Autopsia româncei agresate la Roma: Traumă craniană provocată de o lovitură la ceafă

Autopsia a fost efectuată la Institutul de medicină-legală al Universităţii Sapienza din Roma. Potrivit rezultatelor preliminare, nu există nicio legătură între deces şi modul în care românca Maricica Hăhăianu a fost tratată la Spitalul Casilino din Roma.

Rezultatele autopsiei urmează să fie analizate, iar raportul final va fi trimis Procuraturii într-un interval de 30 de zile.

Justiţia italiană a dispus luni mutarea la închisoare a italianului Alessio Burtone, cel care a agresat-o pe româncă într-o staţie de metrou. Judecătorul Sandro Di Lorenzo a semnat ordinul de transferare la închisoare a tânărului în vârstă de 20 de ani, care până acum era în arest la domiciliu. Acuzat iniţial de vătămare corporală gravă, Burtone va fi inculpat pentru omor prin imprudenţă, dat fiind că românca în vârstă de 32 de ani a murit din cauza rănilor suferite.

Familia româncei intenţionează să depună plângere împotriva spitalului unde aceasta a fost internată la terapie intensivă, acuzând că a fost dezintubată prematur.

Maricica Hăhăianu, o asistentă medicală în vârstă de 32 de ani, a fost bătută, pe 8 octombrie, în staţia de metrou Anagnina (Roma) de italianul Alessio Burtone, în vârstă de 20 de ani. O discuţie mai aprinsă a degenerat, iar italianul i-a dat un pumn româncei, care a căzut şi s-a lovit cu capul de beton. Femeia a fost transportată de urgenţă la Spitalul Casilino din Roma şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Miercurea trecută, românca ieşise din comă, dar starea ei era în continuare foarte gravă. Vineri dimineaţă, medicii italieni anunţaseră că românca în vârstă de 32 de ani intrase în comă ireversibilă, având "edem cerebral grav". Vineri seara, Maricica a murit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici