Autorităţile din SUA îi avertizează pe cetăţeni să se pregătească pentru ce este mai rău. Răspândirea Covid-19 în Statele Unite este „inevitabilă”

  • Oficialii medicali din SUA i-au avertizat pe cetăţenii americani să se pregătească pentru răspândirea „inevitabilă” a noului coronavirus.
  • Covid-19 afectează deja zeci de ţări din lume, informează BBC.
  • 53 de cazuri de coronavirus au fost confirmate până acum în SUA.
5861 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din SUA îi avertizează pe cetăţeni să se pregătească pentru ce este mai rău. Răspândirea Covid-19 în Statele Unite este „inevitabilă”

Sursa foto: Profimedia

Centrul american pentru Controlul Bolilor (CDC) şi experţi în prevenţia bolilor au avertizat locuitorii Statelor Unite cu privire la o posibilă epidemie.

„Cerem cetăţenilor americani să se pregătească. Este doar o chestiune de timp până când o epidemie va izbucni şi în ţara asta. Viaţa de zi cu zi ar putea fi grav afectată”, a declarat, marţi, Nancy Messonnier, de la Centrul Naţional pentru Imunizare şi Boli Respiratorii, în cadrul unei conferinţe telefonice cu presa.

Avertismentul reprezintă o schimbare în abordarea aleasă de CDC, care până de curând şi-a concentrat eforturile pe oprirea răspândirii coronavirusului în SUA şi punerea în carantină a oamenilor care au călătorit în China.

Până acum, 53 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în SUA, iar autorităţile au solicitat membrilor Congresului să aprobe cât mai repede o finanţare de miliarde de dolari pentru a ajuta eforturile de contracarare a noului patogen.

Preşedintele Donald Trump a declarat că situaţia este „sub control”. Cu toate acestea, noul virus Covid-19 a dus la scăderea acţiunilor a mai multor companii pentru a doua zi la rând.

Peste 2.700 de persoane au murit şi în jur de 80.000 au fost infectate cu noul coronavirus, majoritatea cazurilor înregistrându-se în China, locul din care provine virusul.

În afara Chinei, cele mai multe cazuri de infecţie au fost confirmate în Iran, Coreea de Sud şi Italia, fapt care a stârnit temeri că situaţia s-ar putea transforma în curând în pandemie.

De asemenea, primul caz de coronavirus a fost anunţat în America Latină, fiind vorba despre un cetăţean brazilian în vârstă de 61 de ani care tocmai s-a întors din Italia. Presa locală a relatat că bărbatul va fi supus unor noi analize medicale pentru a confirma diagnosticul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici