Cel puţin 16 persoane au murit în timpul protestelor/ Autorităţile din Venezuela au folosit gaze lacrimogene pentru a dispera protestarii din Caracas

Forţele de securitate din Venezuela au folosit gaze lacimogene pentru a dispera mulţimea de protestatari care au încercat miercuri să blocheze o autostradă din Caracas, pe fondul creşterii presiunii asupra preşedintelui Nicolas Maduro, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1335 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 16 persoane au murit în timpul protestelor/ Autorităţile din Venezuela au folosit gaze lacrimogene pentru a dispera protestarii din Caracas

Autorităţile din Venezuela au folosit gaze lacrimogene pentru a dispera protestarii din Caracas

UPDATE 6.30 Cel puţin 16 persoane au murit în urma protestelor violente din Venezuela

Cel puţin 16 persoane au murit miercuri în urma protestelor anti-guvernamentale declanşate în Venezuela, a informat portalul de ştiri El Pitazo, citat de agenţia Tass.

Sute de protestatari au ieşit să protesteze în mai multe localităţi din Venezuela, cerând demisia lui Maduro.

Nicolas Maduro a cerut, în acest context, soldaţilor venezueleni să menţină "unitatea şi disciplina"

"Vom triumfa în toată această situaţie, vom ieşi învigători", a declarat Maduro pentru suporterii săi.

Manifestaţiile au fost declanşate în contextul în care liderul opoziţiei, Juan Guaido, s-a autoproclamat miercuri preşedinte interimar al Venezuelei, fiind susţinut de mai multe ţări, inclusiv Statele Unite, Argentina, Brazilia, Guatemala, Canada, Columbia, Costa Rica, Peru, Chile şi Ecuador.

Ca reacţie, Nicolas Maduro a anunţat că Venezuela rupe relaţiile politice şi diplomatice cu Statele Unite.

Liderul opoziţiei, Juan Guaido, s-a autoproclamat miercuri preşedinte interimar al Venezuelei, fiind susţinut de Statele Unite şi de mai multe guverne din America Latină.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici