Autorităţile ruse caută cinci islamişti care ar pregăti atentate cu ocazia JO de la Soci

Autorităţile ruse au dat în urmărire cinci presupuşi terorişti islamişti care ar pregăti atentate cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, informează NBC News.

313 afișări
Imaginea articolului Autorităţile ruse caută cinci islamişti care ar pregăti atentate cu ocazia JO de la Soci

Autorităţile ruse caută cinci islamişti care ar pregăti atentate cu ocazia JO de la Soci (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile ruse suspectează că trei tinere islamiste pregătesc atentate în oraşul Rostov-pe-Don, unde torţa olimpică urmează să ajungă miercuri, în drumul spre Soci.

Suspectele sunt Zaira Alieva, în vârstă de 26 de ani, Jhannet Ţahaeva, în vârstă de 34 de ani, originare din Republica rusă Daghestan, şi Oksana Aslanova, în vârstă de 26 de ani, din Turkmenistan, potrivit NBC News.

În plus, sunt daţi în urmărire doi presupuşi terorişti islamişti - Ruslan Saufutdinov, în vârstă de 21 de ani, şi Murad Musaev, în vârstă de 25 de ani.

Grupuri islamiste din Caucazul rus au ameninţat că vor încerca să comită atacuri teroriste în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci, staţiune situată pe litoralul Mării Negre.

Statele Unite au anunţat că vor trimite nave militare în Marea Neagră care vor fi disponibile pentru evacuarea cetăţenilor americani, în cazuri de necesitate, în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci. Potrivit unor surse de la Pentagon, două nave militare americane şi avioane de transport vor fi disponibile în cadrul unui plan de urgenţă pentru evacuarea cetăţenilor americani, inclusiv a atleţilor, în cazul unor situaţii grave de securitate pe durata Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, programate în intervalul 6-23 februarie 2014.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici