Avioane NATO vor survola România în misiuni de recunoaştere în cadrul crizei din Ucraina

Avioane militare NATO vor survola România şi Polonia pentru operaţiuni de recunoaştere în cadrul crizei din Ucraina, anunţă Alianţa Nord-Atlantică, citată de AFP.

1930 afișări
Imaginea articolului Avioane NATO vor survola România în misiuni de recunoaştere în cadrul crizei din Ucraina

Avioane NATO vor survola România în misiuni de recunoaştere în cadrul crizei din Ucraina

"Consiliul Nord-Atlantic a decis luni trimiterea unor zboruri de recunoaştere Awacs deasupra Poloniei şi României", a declarat un oficial NATO.

"Aceste zboruri vor spori capacitatea de supraveghere a situaţiei din Ucraina şi vor avea loc doar deasupra teritoriului ţărilor NATO", precizează oficialul citat.

Avioanele cu tehnologie Awacs pot supraveghea spaţiul aerian pe o rază mai largă decât radarele amplasate la sol.

"Este vorba de o misiune de rutină deasupra ţărilor membre NATO", a precizat diplomatul citat, admiţând că NATO nu anunţă de obicei aceste misiuni în public.

Avioanele cu tehnologie Awacs vor decola de la baza Geilenkirchen (Germania) şi din Waddington (Marea Britanie).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici