AVIONUL prăbuşit în Indonezia: Oficialii cred că au descoperit fuzelajul/ Anchetatorii au detectat semnale de la una din cutiile negre

Un înalt oficial militar indonezian a declarat miercuri că echipele de căutare au detectat un obiect lung de 22 de metri care pare să fie fuzelajul aeronavei de pasageri care s-a prăbuşit luni în Marea Java, la scurt timp după decolarea de la Jakarta, informează agenţia Dpa.

3909 afișări
Imaginea articolului AVIONUL prăbuşit în Indonezia: Oficialii cred că au descoperit fuzelajul/ Anchetatorii au detectat semnale de la una din cutiile negre

AVIONUL : Oficialii indonezieni cred că au descoperit fuzelajul avionului prăbuşit luni

Hadi Tjahjanto, mareşal şef al Aerului şi comandantul forţelor aeriene indoneziene, a declarat că o navă echipată cu sonar a fost trimisă în zonă pentru a oferi mai multe informaţii despre obiectul descoperit pe fundul mării.

"Am fost informat că au fost localizate coordonate unei părţi din fuzelaj", a declarat Hadi Tjahjanto, adăugând că "nu a fost decis că este o parte din fuzelaj, însă sperăm că este".

Anchetatorii au detectat semnale de la una din cutiile negre ale avionului prăbuşit în Indonezia

Echipele de căutare au detectat semnale care probabil provin de la unul din înregistratoarele de zbor ale aeronavei de pasageri care s-a prăbuşit luni în Marea Java, la scurt timp după decolarea de la Jakarta, a declarat un oficial indonezian, informează agenţia Dpa.

Soerjanto Tjahjono, şeful Comitetului Naţional pentru Siguranţa Transporturilor, a declarat că sunt "70%" şanse ca semnale să provină de la un înregistrator de zbor, dispozitiv care mai este cunoscut şi sub numele de cutie neagră.

Oficialul a adăugat că au fost trimise echipe de scafandri pentru a localiza cutiile negre.

Momentan nu se cunosc cauzele prăbuşirii avionului, însă descoperirea şi recuperarea înregistratoarelor de zbor ar putea oferi informaţii cruciale despre incidentul aviatic.

O aeronavă Boeing 737 MAX 8, a companiei Lion Air, s-a prăbuşit luni, la aproximativ 13 minute după decolarea de la Aeroportul Internaţional Soekarno-Hatta din Jakarta.

Se crede că toate cele 189 de persoane aflate la bord au decedat.

Potrivit site-ului aviation-safety.net, aeronava prăbuşită luni a avut probleme tehnice în cursul zborului precedent, cu o noapte înainte. Un raport tehnic al acelui zbor, obţinut de site-ul aviatic, semnala că indicatoarele de altitudine şi viteză indicau date "imprecise".

Edward Sirait, directorul Lion Air, a declarat că problema tehnică înregistrată în cursul zborului precedent a fost rezolvată în conformitate cu procedurile.

După două sau trei minute de la decolare, pilotul avionului, cu 189 de persoane la bord, a solicitat reîntoarcerea la Jakarta, fără însă să indice din ce cauză. Aproximativ 10 minute mai târziu, comunicaţiile între turnul de control şi aeronavă s-au întrerupt şi aeronava a dispărut de pe radar.

Şeful agenţiei indoneziene pentru siguranţa transporturilor a declarat că momentan nu se cunosc cauzele prăbuşirii avionului, adăugând se aşteaptă descoperirea şi recuperarea înregistratoarelor de zbor care ar oferi informaţii cruciale despre incidentul aviatic.

Cursa JT-610 a decolat din Jakarta luni dimineaţă la ora locală 6.20. Avionul ar fi trebuit să aterizeze o oră mai târziu în Pangkal Pinang.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici