Avocată: Arestarea lui Julian Assange creează un precedent pentru jurnaliştii ce publică informaţii verdice despre SUA

Arestarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, la cererea autorităţilor americane, crează un precedent periculos pentru că indică faptul că orice jurnalist poate fi extrădat pentru a fi urmărit penal în Statele Unite, a declarat Jennifer Robinson, o avocată ce îl consiliază pe Assange.

862 afișări
Imaginea articolului Avocată: Arestarea lui Julian Assange creează un precedent pentru jurnaliştii ce publică informaţii verdice despre SUA

Avocată: Arestarea lui Julian Assange creează un precedent pentru jurnaliştii ce publică informaţii verdice despre SUA

"Acest lucru creează un precedent periculos pentru toate organizaţiile jurnalistice şi media din Europa şi din întreaga lume - acest precedent înseamnă că orice jurnalist poate fi extrădat pentru a fi urmărit penal în Statele Unite pentru că a publicat informaţii veridice despre Statele Unite", a a afirmat avocata, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

Julian Assange a beneficiat de azil politic în Ambasada Ecuadorului la Londra începând din 2012, pentru a evita arestarea şi extrădarea în Suedia, de unde riscă să fie transferat în SUA.

Procurorii americani au reactivat o inculpare care îl vizează pe Julian Assange imediat după ce acesta a fost evacuat joi din Ambasada Ecuadorului de la Londra, fiind arestat de autorităţile britanice.

Fondatorul WikiLeaks se teme să fie extrădat în Statele Unite, unde ar putea fi pus sub acuzare pentru publicarea unor documente clasificate ale autorităţilor americane privind conflictele din Afganistan şi Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici