Banca centrală a Chinei va suplimenta lichidităţile din piaţa financiară cu 22 miliarde de dolari

Banca Poporului din China va suplimenta lichidităţile din piaţa financiară cu 140 de miliarde de yuani (21,8 miliarde dolari), prin intermediul unei operaţiuni de ajustare pe termen scurt pusă la dispoziţia băncilor, pe fondul continuării declinului cotaţiilor bursiere, relatează MarketWatch.

145 afișări
Imaginea articolului Banca centrală a Chinei va suplimenta lichidităţile din piaţa financiară cu 22 miliarde de dolari

Banca centrală a Chinei va suplimenta lichidităţile din piaţa financiară cu 22 miliarde de dolari (Foto: Shutterstock)

Împrumuturile prin intermediul acestei facilităţi vor fi acordate cu o dobândă de 2,3%.

Operaţiunile de acest tip au fost lansate în 2013, pentru reducerea fluctuaţiilor lichidităţilor şi stabilizarea costurilor de finanţare interbancară.

Decizia de miercuri a băncii centrale vine la o zi după ce instituţia a redus dobânda de politică monetară cu 0,25%, precum şi nivelul rezervelor minime obligatorii ale băncilor.

Măsurile anunţate marţi nu au reuşit să revigoreze piaţa de capital, astfel că indicele Shanghai Composite Index a închis miercuri în scădere cu 1,3%.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici