Banca centrală a Rusiei a oprit achiziţiile de valută menite să refacă rezervele instituţiei

Banca centrală a Rusiei a oprit achiziţiile de valută menite să refacă rezervele internaţionale ale ţării, decizie care ar putea pregăti terenul pentru a cincea măsură de reducere a dobânzilor din acest an, la reuniunea de vineri a conducerii instituţiei, relatează Bloomberg.

294 afișări
Imaginea articolului Banca centrală a Rusiei a oprit achiziţiile de valută menite să refacă rezervele instituţiei

Banca centrală a Rusiei a oprit achiziţiile de valută menite să refacă rezervele instituţiei (Foto: AFP)

Achiziţiile de valută au fost suspendate pe 28 iulie, ca urmare a creşterii instabilităţii pe piaţa valutară internă, după ce luni fuseseră reduse de la 200 de milioane de dolari pe zi la 160 de milioane de dolari.

Rubla s-a apreciat cu până la 1,4% în urma informaţiei, dar a pierdut ulterior din avans. Astfel, rubla este în urcare cu 0,9%, la 59,4660 unităţi pentru un dolar, pe piaţa valutară moscovită.

Decizia neaşteptată a băncii centrale permite continuarea relaxării politicii monetare, după ce rubla slabă a complicat strategia de reducere a costurilor de finanţare, alimentând inflaţia.

Intervenţiile băncii centrale, cuplate cu scăderea preţurilor petrolului, au dus la deprecierea rublei cu peste 17%, de când banca centrală a început să refacă rezervele valutare, la jumătatea lunii mai.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici