Barack Obama, pe coperta unei reviste cu titlul "Primul Preşedinte Gay" - FOTO

Revista Newsweek îl prezintă pe preşedintele american, Barack Obama, pe copertă, cu titlul "Primul Preşedinte Gay", după ce acesta şi-a exprimat sprijinul pentru căsătoriile între persoane de acelaşi sex, săptămâna trecută.

3204 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, pe coperta unei reviste cu titlul "Primul Preşedinte Gay" - FOTO

Barack Obama, pe coperta unei reviste cu titlul "Primul Preşedinte Gay" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În fotografia de pe copertă, Obama apare privind spre cer, cu un halou în culorile curcubeului deasupra capului. Articolul din revistă este scris de jurnalistul homosexual Andrew Sullivan, un conservator declarat, şi analizează sprijinul preşedintelui pentru căsătoriile între persoane de acelaşi sex, relatează Fox News.

Obama a afirmat miercuri că susţine căsătoriile gay, schimbându-şi poziţia asupra unei probleme sociale controversate cu numai şase luni înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Preşedintele a precizat că, în urma unor discuţii îndelungate cu prietenii şi familia, inclusiv cu soţia şi cele două fiice ale lor, el consideră "personal" că homosexualii şi lesbienele ar trebui să aibă dreptul de a se căsători.

Viziunea lui Obama este în contrast cu cea a lui Mitt Romney, care va fi probabil contracandidatul său republican la alegerile prezidenţiale şi care şi-a reiterat opinia conform căreia "căsătoria este o relaţie între un bărbat şi o femeie".

Numărul controversat al revistei Newsweek apare după ce revista Time a prezentat săptămâna trecută, pe copertă, o tânără mamă care îşi alăpta fiul în vârstă de câţiva ani. Editorul revistei Newsweek, Tina Brown, a considerat fotografia de pe coperta Time drept o provocare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici