Bauer: Sunt convins că ţările care au semnat tratatul de securitate vor susţine integritatea Ucrainei

Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Teofil Bauer, a declarat, sâmbătă, la Baza 90 Otopeni, că situaţia în Crimeea este "destul de complicată", iar Guvernul ucrainean s-a adresat, pentru susţinere şi ajutor, ţărilor garante care au semnat, în 1994, memorandumul privind securitatea ţării.

175 afișări
Imaginea articolului Bauer: Sunt convins că ţările care au semnat tratatul de securitate vor susţine integritatea Ucrainei

Bauer:Sunt convins că ţările care au semnat tratatul de securitate vor susţine integritatea Ucrainei (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Diplomatul a făcut declaraţia răspunzând unei întrebări despre situaţia din Ucraina din partea ziariştilor, după aterizarea aeronavei care a adus la Bucureşti răniţi din timpul manifestaţiilor din ţara vecină, aceştia urmând să fie trataţi în România.

"Situaţia în Crimeea este destul de complicată. Guvernul ucrainean s-a adresat ţărilor garante, care au semnat memorandumul privind asigurarea securităţii şi integrităţii a Ucrainei, din anul 1994 pentru susţinere şi ajutor. Sunt convins de faptul că ţările care au semnat tratatul respectiv vor susţine integritatea teritorială şi independenţei Ucrainei", a spus diplomatul.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut şi a primit, sâmbătă, aprobarea Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului, pentru trimiterea de trupe ruse în Ucraina până la normalizarea situaţiei.

Memorandumul din 1994, semnat la Budapesta, prevede că Statele Unite, Marea Britanie şi Federaţia Rusă oferă, de comun acord, garanţii că nu vor folosi nicio dată ameninţarea cu forţa şi nici un fel de armamente împotriva Ucrainei.

Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a dat asigurări sâmbătă că Ucraina refuză să răspundă "prin forţă" provocărilor Rusiei, care ar fi mobilizat militari pe teritoriul regiunii autonome Crimeea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici