Beijingul acuză Guvernul vietnamez de complicitate cu participanţii la revolte antichineze

Beijingul a acuzat joi Guvernul vietnamez de "complicitate" cu participanţii la revoltele antichineze care au avut loc în ultimele zile în Vietnam, soldate cu moartea a cel puţin un cetăţean chinez şi rănirea altor 100.

179 afișări
Imaginea articolului Beijingul acuză Guvernul vietnamez de complicitate cu participanţii la revolte antichineze

Beijingul acuză Guvernul vietnamez de complicitate cu participanţii la revolte antichineze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această intensificare a violenţelor, îndreptată împotriva uzinelor şi birourilor unor întreprinderi chinezeşti ,"este legată în mod direct de indulgenţa Guvernului vietnamez şi de complicitatea sa cu o parte a forţelor antichineze locale şi a celor caută tulburări", a declarat Hua Chunying, o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei chineze, într-o conferinţă de presă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici