În contextul protestelor masive din Belgrad, preşedintele Serbiei doreşte organizarea de alegeri anticipate

Partidul Progresist din Serbia (SNS), aflat la guvernare, şi-a exprimat dorinţa de a organiza alegeri anticipate după luni de proteste anti-guvernamentale de amploare, informează Euronews.

1045 afișări
Imaginea articolului În contextul protestelor masive din Belgrad, preşedintele Serbiei doreşte organizarea de alegeri anticipate

Belgrad, capitala balcanică a protestelor. În acest context, preşedintele Serbiei doreşte organizarea de alegeri anticipate. Foto: Hepta

Preşedintele Aleksandar Vucic a declarat că liderii partidului de guvernământ sunt de acord cu această idee. Astfel, scrutinul ar putea fi organizat fie în luna iunie, fie la începutul anului viitor, potrivit unui comunicat al lui Vucic, postat pe site-ul SNS.

„Sunt autorizat de către conducerea SNS să încep discuţiile cu partenerii de coaliţie în legătură cu data alegerilor", a adăugat Vucic.

Decizia, momentan informală, a fost luată în contextul în care Serbia a intrat sâmbătă în cea de-a treia lună de proteste antiguvernamentale la care au participat mii de cetăţeni.

Aceştia acuză că preşedintele Vucic şi Guvernul se îndepărtează de democraţie, mai mulţi oficiali fiind acuzaţi că au încercat să influenţeze presa şi să îşi intimideze criticii.

În acest context, Freedom House, o organizaţie independentă care promovează democraţia şi monitorizează respectarea libertăţilor cetăţeneşti, a retrogradat Serbia în categoria statelor parţial libere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici