Biden a promulgat proiectul de 740 de miliarde de dolari pentru servicii medicale şi protejarea climei

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a promulgat, marţi seară, proiectul de lege în valoare de 740 de miliarde de dolari privind acţiuni de protejare a climei şi diminuarea costurilor serviciilor medicale, informează publicaţia The Hill.

389 afișări
Imaginea articolului Biden a promulgat proiectul de 740 de miliarde de dolari pentru servicii medicale şi protejarea climei

Sursa foto: MediafaxFoto

Proiectul reprezintă o victorie majoră obţinută de Partidul Democrat în Congres, conţinând principalele promisiuni electorale ale preşedintelui Biden şi cele mai mari investiţii în programe federale de protejare a climei.

"Cu o convingere neclintită, cu determinare şi răbdare, progresele se produc. Iar atunci când se produc, cum se întâmplă astăzi, vieţile oamenilor devin mai bune, viitorul va fi mai strălucitor şi naţiunea se va putea transforma", a afirmat Joseph Biden.

Noul lege prevede investiţii federale în valoare de 375 de miliarde de dolari în următorul deceniu pentru contracararea modificărilor climatice. Legea prevede şi reducerea costurilor pentru servicii medicale. Valoarea totală a acţiunilor federale prevăzute în acest proiect este de 740 de miliarde de dolari.

Fondurile vor fi colectate inclusiv prin introducerea unor taxe suplimentare pe profiturile marilor corporaţii şi prin măsuri fiscale asupra persoanelor cu venituri mari, în cadrul eforturilor de reducere a inflaţiei şi a deficitului bugetar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici